27 Eylül 2024 Cuma

HDP'li Hatimoğulları'ndan dayanışmayı büyütme çağrısı

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, HDP'li vekillerle birlikte İskenderun'da depremden etkilenen halkı ziyaret etti. İskenderun Cemevi önünden seslenen Hatimoğulları, dayanışmayı büyütme çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri depremde büyük yıkım yaşanan İskenderun'da halkı ziyaret etti.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları İskenderun Cemevi bahçesinde yaptığı açıklamada, depremin ardından geliştirilen dayanışmanın devam ettirilmesinin önemine vurgu yaptı. Deprem bölgesinde halkın halen çok fazla ihtiyaçları olduğunu aktaran Hatimoğulları, "Jeneratör, çadır, el feneri, pil, batarya, iç çamaşırı, temizlik, hijyen malzemelerine ihtiyacı var" bilgilendirmesi yaparak, dayanışma örgütlenirken bu ihtiyaçların dikkate alınmasını istedi.

Halkın devlet tarafından terk edildiğini aktaran Hatimoğulları, "Ama toplumsal dayanışma bizleri sarıp sarmaladı. Bu dayanışmayı daha çok büyütmeye çalışmalıyız. Toplumsal dayanışma bu kadar büyük bir enkaz karşısında hayata tutunmamız için bize umut kaynağı oldu. Dayanışmasını esirgemeyen, tüm kurumlara, inisiyatiflere, kitle örgütlerine, insanlara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.