27 Eylül 2024 Cuma

HDP'den Samandağ Belediyesi'nde 21 işçinin işten atılmasına tepki

HDP Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ile Rıdvan Turan, CHP'li Samandağ Belediyesi'nde çalışan 21 işçinin işten çıkarılmasına tepki göstererek, "amasız ve fakatsız" bir şekilde işçilerin derhal işe geri alınmasını istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ile Rıdvan Turan, Hatay'ın Samandağ İlçe Belediyesi'nde çalışan 21 kişinin işten çıkarılmasına ilişkin Meclis'te basıng toplantısı düzenlidi.

İşten çıkarılan işçilerin de katıldığı basın toplantısında konuşan HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, CHP'li Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz tarafından 21 işçinin Ocak ayında işten çıkarıldığını söyledi. Hatimoğulları, "pozisyona gerek kalmadığı" gerekçesiyle işçilerin işten atıldığını belirtti.

Hatimoğulları, işten atılıan 21 işçiden 11'inin belediyede tekrar çalışmaya başladığını, 10'unun ise ise hak mücadelesi verdiğini kaydetti.

Emekçilerin işine son verilmesini asla doğru bulmadığını vurgulayan Hatimoğulları, yaşanılan ekonomik kriz sebebiyle kişilerin işlerine son verilmemesi gerektiğini belirtti ve konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Ardından söz alan HDP Milletvekili Rıdvan Turan ise iktidardan görmeye alışkın olduğumuz manzaraların CHP'li Samandağ Belediyesi'nde görmenin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Belediye tarafından sürdürülen antidemokratik, işçi düşmanı politikaların bir an önce bırakılması gerektiğine dikkat çeken Turan, çalışanların haklarının "amasız ve fakatsız" bir şekilde iade edilmesi gerektiğini vurguladı.