27 Eylül 2024 Cuma

HDP'den Adem Yarıcı için açıklama

HDP Hayat İl Örgütü, "Çocuklarım aç" diyerek kendisini yakan Adem Yarıcı için açıklama yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hatay İl Örgütü, "çocuklarım aç" diyerek valilik önünde kendisini yakan Adem Yarıcı için basın açıklaması yaptı. İl örgütünde yapılan açıklamaya HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları da katıldı.

Hatimoğulları, Yarıcı'nın ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Yarıcı'nın ülkedeki milyonlarca işçiden biri olduğunu söyleyen Hatimoğulları, Yarıcı'nın defalarca iş talebiyle belediye ve Valiliğe başvuru yaptığını ancak verilen sözlerin tutulmadığını kaydetti.
 
Ekonomik krizin sürekli derinleştiğini ve halkların artık faturalarını ödeyemediğini belirten Hatimoğulları, şunları söyledi: "Devlet insanların temel ihtiyaçlarını karşılamalı. Adem Yarıcı gibi kardeşlerimizin yaşamlarını yitirmesinin ardından, iktidarın açıklamaları gerçekten ibretlik. Siyanürü yasaklayarak intiharları engellediği sanrısına kapılanlara şu cevabı verdik: Buyurun yoksullar için intihar menüsü açıklayın, tam olsun."
 
Valiliğin Yarıcı için "psikolojik sorunları var" yönündeki açıklamasını kınayan Hatimoğulları, "Bu psikolojik sorunların kaynağının işsizlik ve yoksulluk olduğunu bilmiyor musunuz? Devlet bunu bilmeyecekse kimler bilecektir" diye sordu. 
 
İktidarın ülkeyi yönetemediğini ifade eden Hatimoğulları, "Krizle baş edemiyorlar. Buna karşı bizler de dayanışma ve mücdeleyi yükseltmek durumundayız. Buradan tüm toplumun vicdanına seslenmek istiyorum; Birlikte adım atmalı, hareket etmeliyiz" dedi.