29 Eylül 2024 Pazar

HDP: Vekilimize saldıranlar da emri verenler de suçludur

HDP Milletvekili Habip Eksik'in Yüksekova'da polis saldırısı sonucu bacağı ve burnunun kırılmasına HDP'den tepki geldi. Grup Başkanvekilleri Beştaş ve Oluç, saldırıyı gerçekleştiren polisler ve saldırı emrini verenlerin suçlu olduğunu vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Hakkı Saruhan Oluç, Iğdır Milletvekili Habip Eksik'e Hakkari Yüksekova'da yaşanan polis saldırısına tepki gösterdi.

'EKSİK'E YÖNELİK SALDIRI KÜRT HALKINA YÖNELİKTİR'
Polis saldırısında Habip Eksik'in ağır yaralandığı, bacağı ve burnunda kırıklar oluştuğunu belirten Beştaş ve Oluç, "Polisin bu saldırısı, vekilimiz Habip Eksik üzerinden ona oy vermiş olan Kürt halkına yapılmıştır" diye vurguladı.

İçişleri Bakanlığının halkı darp etmeye ve hatta öldürmeye yönelik emir, söylem ve politikalarla açık bir şekilde suç odağı olduğunu vurgulayan Beştaş ve Oluç, "Bu şiddetin azmettiricisi ve müsebbibi en başta İçişleri Bakanı ve İçişleri Bakanlığıdır. Mafya iltisaklı ve irtibatlı bir bakana 'istifa et' demenin bir anlamı kalmadığını da biliyoruz" dedi.

Habip Eksik'e şiddet uygulayan polis ve emri verenlerin görevden uzaklaştırılarak yargılanması gerektiğine dikkat çeken Beştaş ve Oluç, "Ama öyle bir ülkede değiliz. Saldırıların emirleri en tepeden aşağıya doğru kademe kademe verilmektedir. Hukuksuzluk ve suç işleme en tepeden aşağıya doğru kademe kademe yapılmaktadır" diye belirtti.

HDP Grup Başkanvekilleri açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Kürt düşmanlığında sınır tanımayanlar, halka ve vekillerine saldıranlar, çok uzak olmayan bir vakitte halkın demokratik gücünü sandıkta bir kez daha göreceklerdir. TBMM Başkanı, parlamentonun üyelerinin maruz kaldığı bu saldırıları görmezden gelirse ve sesini çıkarmazsa, milletvekillerine yapılanları onaylamış olacaktır."

Beştaş ve Oluç, demokratik kamuoyuna da saldırıya sessiz kalmama çağrısında bulundu.