27 Eylül 2024 Cuma

HDP ve ESP heyeti gözaltında katledilen Ahmet Güreşçi'nin ailesini ziyaret etti

Antakya'da jandarma karakolunda sistematik işkenceyle katledilen Ahmet Güreşçi ve kaybedilmek istenen Sabri Güreşçi'nin ailesine HDP ve ESP heyeti ziyarette bulundu. Heyet, Güreşçi ailesine sahip çıkacağını ve güvenliğini sağlayacağının sözünü verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Tülay Hatımoğulları ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyeleri ve avukatların da yer aldığı heyet jandarma karakolunda gözaltında katledilen Ahmet Güreşçi'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

11 Şubat'ta "hırsızlık" iddiasıyla Ahmet Güreşçi, kardeşi Sabri Güreşçi'nin de olduğu dört kişi ev baskınıyla gözaltına alınmış, götürüldükleri jandarma karakolunda sistematik işkenceye uğramıştı. İşkencede Ahmet Güreşçi katledildi, gözaltında kaybedilmek istendi ancak HDP'nin ve avukatların çabası sonucu cansız bedenine ulaşıldı. Olayın peşini bırakmayan avukatlar ise jandarma tarafından "sizin de başınıza aynı şey gelir" diyerek tehdit edildi.

HDP milletvekilleri Kerestecioğlu ve Hatımoğulları, ESP PM üyesi Osman Kara, HDP İl Eşbaşkanı Kerem Nalbant'ın da yer aldığı heyet, Hatay Altınözü'de bulunan Güreşçi ailesinin evini ziyaret etti.

Aileye taziyelerini ileten heyet, kendisi de günlerce gözaltında tutulan ve sistematik işkence gören Sabri Güreş'in yaşadıklarını dinledi. Gördüğü ağır işkencenin izleri görülen Güreşçi, kendisinin de kaybedilmek istendiğini ancak HDP ve avukatların devreye girmesiyle bunun gerçekleşmediğini belirtti.

Heyet, aileye onlara sahip çıkacaklarını ve güvenliklerini sağlamak için mücadele edeceklerinin sözünü verdi.