27 Eylül 2024 Cuma

HDP, partilerine yönelik saldırıyı protesto etti

HDP İstanbul İl Örgütü, parti binalarına yönelik silahlı saldırıyı protesto etti. Saldırının, iktidarın kurduğu kışkırtıcı politikaların sonucu olduğuna işaret edilen açıklamada, tüm demokratik güçlere birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütüne, öğle saatlerinde silahlı saldırı gerçekleştirildi. Ruhsatsız silahla parti binasına 7 el ateş açan M.S.H 100 metre uzaklıktaki polis merkezine teslim oldu.

HDP İstanbul İl Örgütü, saldırının ardından parti binasının önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İstanbul İl Eş Başkanı Ezgi Bahçeci katıldı.

'KIŞKIRTICI AÇIKLAMALARIN SONUCU'
HDP İstanbul İl Eş Başkanı Elif Bulut, olayın ölümle sonuçlanabileceğini belirterek, saldırıyı düzenleyen kişinin 2 gün önce de il binalarına gelerek çay içip birtakım konuşmalar yaptığını söyledi. Bulut, "Saldırı bireysel bir eylem değil. Sabah, akşam basının yaptığı tüm kışkırtmaların sonucunu ateş açılaması olarak gördük. Cumhurbaşkanından, İçişleri Bakanına kadar partimize yönelik kışkırtıcı sözler böyle bir fiili harekete dönüşüyor. Yaşananların önüne geçilmesinin yolu, demokratik mücadeleyi yükseltmektir" dedi.

İktidarın "menfaat" alanının daralmasıyla birlikte saldırıların daha da artacağına işaret eden Bulut, "Saldırının her türlüsünü deniyorlar. Bir tiyatro oyunun onlar üzerindeki yıkımını gördük" diye kaydetti.

'MÜCADELEMİZ KESİNTİSİZCE SÜRECEK'
HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Erdal Avcı da, saldırının münferit olmadığını, iktidarın kurduğu dil ve pratiğinin saldırılara zemin hazırladığını vurguladı.

Avcı, şunları söyledi: "Biz biliyoruz ki bu planlanmış, programlanmış hem partimize hem de demokratik kamuoyu güçlerine dönük bir mesajdır. Bu mesaj, bu mesajı vermek isteyenleri güçlendirecek, hedefine ulaştıracak değildir. Çünkü daha ağır, daha ciddi saldırılara maruz kaldık, buna rağmen mücadelemizi kesintisizce sürdürerek Türkiye'nin demokratik ana muhalefet partisi konumuna geldik. Son dönemlerde siyasi iktidarın dili, tartışma yöntemi, partimizi hedefe koyması; bu saldırıları kışkırtıyor. Bunların her biri çeteci, mafyacı olabilirler ama oluşturulan zemin bunun ana kaynağıdır."

Avcı, saldırganın cezalandırılması gerektiğini kaydetti ve "Bu yöntemlerin Türkiye'nin barışına hiçbir karşılığı olmadığı gibi, Türkiye'yi çatışmanın eşiğine getirmektedir" dedi.

'YA HEP BERABER GERİ PÜSKÜRTECEĞİZ…'
HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, "Meydana gelen saldırının siyasal iktidarın bir yönelimi sonucu ortaya çıktığını görmek gerekiyor" diye vurguladı.

"Bu sadece HDP İstanbul'a yönelik değil, tüm emek güçlerine yönelik bir saldırıdır" diyen Piroğlu, şöyle konuştu: "Kürt sorunu adil şekilde çözümlenmediği sürece, emekçiler rahatça yaşam sürmediği sürece kimse özgür olmayacaktır. Biz bu çeşit saldırıları geçmişte de gördük. Milletvekillerimiz, sözcülerimiz saldırıların mağduru oldu, hayatını kaybedenlerimiz oldu. Bu saldırganı yönlendirenler ve arkasında duranlar bilmelidirler ki ne şimdiye kadar diz çöktük ne bundan sonra çökeriz. Sadece kendimizi değil, ülkedeki tüm demokrasi değerlerini savunmaya devam edeceğiz."

İktidara "Bundan sonra yaşananların sorumlusu sizsiniz" uyarısı yapan Piroğlu, emek güçlerine de "Saldırılar hepimize yöneliktir. Ya hep beraber geri püskürteceğiz ya hep beraber faturasını ödeyeceğiz" çağrısını yaptı.