27 Eylül 2024 Cuma

HDP önünde oturma eylemi yapmayan aileye 'evinize kimyasal atacağız' tehdidi

Mardin'de bir yılı aşkın süredir evleri askerler tarafından basılan, ajanlık dayatılan, HDP önünde oturmaya zorlanan ve ölümle tehdit edilen Aydoğan ailesi Meclis gündemine taşındı. HDP milletvekili Dündar, Soylu'dan açıklama istedi.

Mardin'in Savur ilçesine bağlı kırsal Yeşilalan Mahallesinde yaşayan Aydoğan ailesi bir yılı aşkın süredir sistematik olarak kendilerini "istihbarat elemanı Hamza ve Şeyhmus" olarak tanıtan kişilerce kayıt dışı gözaltına alındı, ajanlık dayatıldı.

Aydoğan ailesi askerler tarafından sürekli basılırken HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturmaya zorlandı, kabul etmezlerse "hepinizi tarayacağız, evinize kimyasal atacağız" diye tehdit edildi.

Bir yıldan uzun süre maruz kaldıkları işkence, taciz ve tehdidi Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Pero Dündar, Meclis'e taşıdı. Dündar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun derhal yanıtlaması üzerine yönelttiği sorularda kendisini "istihbarat elemanı" olarak tanıtan kişilerin kim olduğunun, ailenin HDP önünde oturmaya zorlanmasının amacının derhal açıklanmasını istedi.