27 Eylül 2024 Cuma

HDP milletvekili Çepni Sf Trade tekstil direnişini ziyaret etti

HDP milletvekili Çepni ile beraberindeki HDP-ESP heyeti, Sf Trade tekstil direnişini ziyaret etti.

İzmir Gaziemir Serbest Bölgede üretim yapan  Sf Trade Tekstil’de sendikalaştıkları için işten atılan 4 kadın işçinin direnişi, 25 Ekim 2019 tarihinden bu yana  Ege Serbest Bölgesi önünde devam ediyor. 

11 yıllık kıdem süreleri bulunan işçiler, Deriteks sendikasına üye oldukları için  düşük performans gerekçesiyle işten çıkartıldı. 

HDP Milletvekili Murat Çepni, HDP ve ESP il örgütü yöneticileri ile birlikte direnişteki işçileri ziyaret etti.

Deriteks Sendikas İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, direnişe ilişkin bilgi verdi. Uluslararası dayanışmaya dikkat çeken Alagöz, "Sendikanın bağlı olduğu uluslararası federasyon IndustriAll ise firmaya açık bir çağrıda bulunarak işçileri işe geri alma ve sendikamızla diyaloğa geçme çağrısında bulunmuştur. İşten çıkartılan işçilerden bir tanesi tazminatının 7/1’ini almıştır" dedi.

HDP milletvekili Murat Çepni, sendikal hakkın engellenmesinin anayasal bir suç olduğunun altını çizdi, "Emeğe saldırıdır. Bu direniş özgürlük, emek, hak mücadelesidir" diye konuştu.

Sf Trade Tekstil işçilerin direnişinin yanında olduklarını belirten Çepni, "İşten atmalar genel olarak iktidarın, emeğe karşı yönelik saldırısının bir parçasıdır. Patronların tekil bir uygulaması değildir" dedi.

Ekonomik krizin kadınları daha derin etkilediğine dikkat çekti, "Kadınlar çok daha büyük bir direniş ortaya çıkartabiliyorlar" dedi.