27 Eylül 2024 Cuma

HDP Kızılay'a yürüdü: Hesap soracağız

HDP Grup Toplantısında konuşan Genel Başkan Buldan, iktidarın halkları ölüme mahkum eden politikalarını eleştirdi. Çadır satan Kızılay önüne yürüyeceklerini duyurdu. Milletvekilleri ve genel başkanlardan oluşan heyet Kızılay'ın binasının bulunduğu sokakta ablukaya alındı. Burada açıklama yapan Buldan ve Sancar, Kızılay'ın çadırları dağıtmayarak satmasının düzenin nasıl işlediğinin göstergesi olduğunu kaydetti ve hesap soracaklarının altını çizdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Buldan, depremde yaşamını yitirenleri andı.

Depreme hazırlanmayan iktidarın deprem sonrası politikalarını dikkat çeken Buldan, hala depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmadığını hatırlatarak "şov" yapılarak paranın ne yapıldığını sordu.

'ÇOCUKLAR NEREDE'
Enkaz altında hala kurtarılmayı bekleyenler, cenazeler varken iş makineleriyle enkazlara girilmesine tepki gösterdi. Ebevynlerini kaybeden, enkazdan kurtarılan çocukların kaybolmasını hatırlatan Buldan, iktidara "çocuklar nerede" diye sordu. Buldan, çocuklara ilişkin bilgilerin acil ve şeffaflıkla paylaşılması gerektiğini söyledi.

'SİZE SÖZ VERİYORUZ'
AFAD'ın halka çadır dağıtmadığını, Kızılay'ın ise stokta beklettiği çadırları fahiş fiyatta sattığını hatırlatan Buldan, "Yaşanılır bir Türkiye'yi inşa etmek için gecemizi gündüzümüze katarak, el ele vererek, halka dayanan yeni bir yönetim anlayışını ve sistemini kesinlikle bu ülkede hayata geçireceğiz" diyerek halklara söz verdi.

BULDAN: KIZILAY ÖNÜNE YÜRÜYECEĞİZ
Buldan, Kızılay'la ilgili görüşleri kürsüden değil milletvekilleriyle birlikte Kızılay merkezinin önünde açıklayacaklarını duyurdu.

YÜRÜYÜŞ ENGELLENDİ, HDP'LİLER ABLUKAYA ALINDI
Grup Toplantısı sonrası HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın da aralarında olduğu heyet, çadır satışıyla gündeme gelen Kızılay Genel Merkezi'ne yürüyüşe geçti. HDP'liler binanın bulunduğu sokağın girişinde polislerce engellendi sokak yüzlerce polis tarafından abluka alındı.,

SANCAR: HELAL ETMEYECEK HESAP SORACAĞIZ
Burada açıklama yapan  HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "hükümet istifa" sloganlarını hatırlattı. Erdoğan'ın "helallik" açıklamasına dikkat çeken Sancar, "Evet, istifa istiyoruz ama istifa suçları örtmez. Harami düzeninin bütün sorumluları hesap verecekler. Bu düzeni kuran işleten en tepeden en aşağıya kadar bütün görevliler hesap verecekler. Bu harami düzeni yıkılacak, harami düzenini kuranların helallik istemeye hiçbir şekilde hakları yok. Bu halk bu hakkını helal etmeyecek, hesap soracak" dedi.

BULDAN: ONLARI BİZ GÖNDERECEĞİZ
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da Kızılay'ın çadırlarını satmasının düzenin nasıl işlediğinin göstergesi olduğunu kaydetti. Depremin 23. gününde  tek bir yetkilinin dahi istifa etmediğini söyleyen Buldan, "Kızılay başkanı, yönetim, bakanlar, küçük ortakları ve Cumhurbaşkanı hepsi hep birlikte istifa etmek durumundadır. İstifa etmezlerse bile onları seçimlerde biz göndereceğiz. Halkımıza bir kez daha söz veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Buldan ve Sancar'ın açıklamaları ardından HDP'liler Kızılay'ın bulunduğu sokaktan ayrıldı.