27 Eylül 2024 Cuma

HDP kayıp Süryani aileyi İçişleri Bakanı'na sordu

HDP'li Nuran İmir, 11 Ocak'tan bu yana kendilerinden haber alınamayan Hurmuz ve Beybun Diril çiftinin akıbetini İçişleri Bakanı'na sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Beytüşşebap'a bağlı Kovankaya köyünde yaşayan Süryani ailelerden Hurmuz ve Şimoni Diril çiftinden 11 Ocak'tan bu yana haber alınamamasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu. Sosyal medyadan ve Hurmuz ve Beybun'un ailesinden edindikleri bilgilere değinen İmir, Hormiz Diril ve Beybun Diril'in 5 günden beri kayıp olduğunu belirtti.

Cumartesi köyden çıkan çiftten bir daha haber alınamadığına dikkat çeken İmir, "Havanın sürekli yağışlı olmasından kaynaklı izlerine rastlanmamaktadır. Köyün bulunduğu bölgeye sürekli askeri operasyonlar düzenlenmektedir. Fakat 5 gündür iki kayıp insanla ilgilenen kimse ortada yok. Bulunmaları için her hangi bir çalışma başlatılmamıştır. Köyde çok az insan yaşadığından dolayı ve kış şartlarından kaynaklı kendi çabaları ile hiçbir şey yapamamaktadırlar. Beytüşşebap, Uludere ve Pervari üçgeninde yer alan Kovankaya köyüne sivil insanların ulaşımı hem yasak hem de hava şartlarından dolayı imkan bulunmamaktadır. En yakın kolluk kuvvetleri tarafından derhal arama çalışmaları başlatılmalıdır" dedi.  

Nuran İmir bu kapsamda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya şu soruları sordu:
-Yaklaşık 5 gündür Beytüşşebap'a bağlı Kovankaya köyünde kayıp olan Hormiz Diril ve Beybun Diril adındaki şahıslar hakkında bakanlığınıza bir bilgi ulaşabilmiş midir?
-Bakanlığınız bölgedeki ilgili birimlerini harekete geçirmiş midir? Kovankaya köyü ile herhangi bir iletişim sağlanmış mıdır?