27 Eylül 2024 Cuma

HDP, kayıp olan Hurmuz ve Şimoni Diril için inceleme yaptı

HDP milletvekillerinden oluşan bir heyet, Beytüşşebap'ta 12 gündür kayıp olan Keldani çifti Hurmuz ve Şimoni Diril için inceleme yaptı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya (Mehri) köyünde ikamet eden ve 11 Ocak'tan beri kayıp olan Hurmuz Diril ve Şimoni Diril için arama çalışmaları sürüyor. 

Beytüşşebap Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan "gizli" soruşturma devam ediyor. Askerlerin arama çalışmalarını ise sadece havadan sürdürdüğü kaydedildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Tuma Çelik ve Hasan Özgüneş'in de aralarında olduğu heyet, köye yakın bir noktada bulunan Uludere'ye bağlı Uzungeçit (Dara Hinê) Beldesi'ne giderek, halkla görüştü.

'SORUŞTURMA AÇMAK YETMEZ, ARAMA YAPILMALI'
Görüşmelerin ardından açıklama yapan HDP Milletvekili Tuma Çelik, Hurmuz Diril ve Şimoni Diril'in bulunması için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. 

Sadece soruşturma açılmasını yeterliği olmadığını vurgulayan Çelik, "Kaçırılıp kaçırılmadıkları bizi şu an ilgilendiren mesele değil. Bizi ilgilendiren bu insanlardan haber alınamaması. Kimse 'biz kaçırdık' demedi. Dolayısıyla bizim için önemli olan bu yaşlı insanların bir an önce yaşadıklarına dair bilgi sahibi olmak. Kaçırıldılarsa da kaçıranların bir an önce haber vermesi gerekiyor. Beklentimiz bu yönlüdür. Köylülerle de görüştük. Bu konuda elimizde somut bir bilgi yok. Elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Herkesten de bu konuda çaba göstermesini bekliyoruz" dedi.