27 Eylül 2024 Cuma

HDP İzmir: Tüm halkı örgütlü dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz

Deprem bölgesi için dayanışmayı ve mücadeleyi yükseltme çağrısı yapan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan, "Gün, toplumsal dayanışma ağlarını büyütme, bir avuç sermayedarın çıkarları uğruna milyonlarca insanın hayatını enkaz altına gönderenlere karşı mücadele etme günüdür" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Deprem Koordinasyonu, deprem bölgesiyle dayanışmayı büyütmek için sürdürdükleri kampanyaya ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan, depremin ilk gününden itibaren örgütlü oldukları her yerde kriz koordinasyon merkezi oluşturduklarını ve dayanışma ağları kurduklarını söyledi.

İzmir'in 27 ilçesinde yardım toplayarak deprem bölgesine ulaştırdıklarını kaydeden Altan, ayrıca İzmir'e gelen depremzedeler için de çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Altan, "Deprem yıkımının yaşandığı ve devletin hala esamesinin dahi okunmadığı yerlere ulaştırmış olduğumuz dayanışma faaliyetlerimizi mahalle mahalle, sokak sokak örgütleyen yoldaşlarımıza, bu süreçte bizlerle koordine içerisinde olan sivil toplum örgütlerine, 'HDP'li değilim ama yapmak istediğim yardımı en doğru sizin ulaştıracağınızı biliyorum' diyerek; TIR'larımızı el birliğiyle dolduranlara ve evini, odasını, yediği lokmasının yarısını ilimize gelen depremzedelerle paylaşmaya açarak, dayanışmamızın parçası olan herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Dayanışmanın büyütülmesinin önemine dikkat eden Altan, şöyle devam etti: "Tüm halkımızı, örgütlü dayanışmamızı yükseltmeye, AKP-MHP iktidarının faaliyetlerimizi engelleme çabalarıyla depremzede yurttaşlarımızı cezalandırma politikalarına karşı çıkmaya, yıkımın sorumlularından hesap sormak için politik mücadelemize güç vermeye çağırıyoruz. Acımız büyük, yaralarımız derin ve öfkemiz diridir. Ancak bununla birlikte, yaralarımızı birlikte sarmaya; eşit, adil bir düzeni dayanışmamızı büyüterek inşa edeceğimize inancımız dünden çok daha fazladır. Gün, toplumsal dayanışma ağlarını büyütme, bir avuç sermayedarın çıkarları uğruna milyonlarca insanın hayatını enkaz altına gönderenlere karşı mücadele etme günüdür."