29 Eylül 2024 Pazar

HDP Hilvan Hapishanesi için uyardı: Acil önlem alın

HDP Urfa İl Örgütü, Hilvan Hapishanesi’ndeki koşullara dikkat çekerek, tutsakların ölüme mahkum edildiğini belirtti. HDP, acil önlem alınması için çağrı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa İl Örgütü, hapishane koşullarına ilişkin il binasında basın toplantısı düzenledi. 

Korona salgını nedeniyle hapishanelerdeki tutsakların daha büyük risk altında olduğunu belirten HDP İl Eşbaşkanı Emine Çetiner,  "'Hayat cezaevine sığmaz' çağrımızı burada bir kez yeniliyoruz. Çünkü hukukun üstünlüğünün herkes için uygulanması gerektiğini iyi biliyoruz. Talebimiz düşman hukuku değil, insancıl hukuk" dedi.

Hilvan Hapishanesi'ndeki koşullara dikkat çekilen açıklamada, kronik hastalığı olan çok sayıda tutsağın tahliye edilmemesinin insani ve vicdani olmadığı kaydedildi. Tutsaklara sıcak yemek verilmediği, sayımlarda sosyal mesafe kuralı uygulanmadığı, telefon hakkının çoğu zaman gasp edildiği, sıcak su ve temizlik malzemelerinin eksiliği ve yetersiz beslenme nedeniyle tüm tutsakların risk altında olduğunu vurgulandı. 

Çetiner, "Bu duyarsızlığın yaratacağı olumsuz sonuçların çok ağır bedellere yol açacağı, dolayısıyla ağır bedellerin hesabının da hem vicdani hem de hukuksal olarak ağır olacağını ısrarla belirtiyor ve derhal devleti acil önlem almaya" çağırdı.