27 Eylül 2024 Cuma

HDP heyetinin Elazığ'daki incelemeleri sürüyor

HDP heyeti Elazığ merkez, ilçe ve köylerde incelemelerini sürdürüyor. Yapılan incelemelerin ardından heyet bugün HDP Elazığ İl Örgütü'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Şevin Coşkun, Erdal Aydemir, HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan'ın da aralarında olduğu heyet Elazığ merkez, ilçe ve köylerdeki incelemelerini sürdürüyor.

Elazığ merkezde incelemelerde bulunan HDP heyeti, depremzedelerden bilgi aldı ve yaklaşık bin kişinin kaldığı iki cemevini ziyaret etti. Köylerde inceleme yapan heyet ise 60'tan fazla köyü ziyaret ederek, halkla bir araya geldi, hasar ve ihtiyaç tespiti yaptı. 

İncelemeler sonrasında, köy ve mahallelerde yaşayanların ihtiyaçların hiçbirinin karşılanmadığını tespit eden HDP heyeti, söz konusu köy ve mahallelerde yaşayan ve cemevlerinde kalanlarla ilk teması kurdu. Yapılan ziyaretler sonrasında bölgede çadır, battaniye ve kuru gıda ihtiyacının devam ettiğini belirleyen HDP heyeti, tespitleri doğrultusunda, HDP Yerel Yönetimler Komisyonu gerekli girişimlerde bulundu. İlk etapta Ergani ve Siirt belediyeleri aracılığıyla toplanan kuru gıda, 50'ye yakın çadır ve 1000 adet battaniye, bugün Diyarbakır'dan yola çıkacak ve ihtiyacı olanlara dağıtılacak. Ulaşan yeni battaniye, çadır, gıda ve diğer ihtiyaçlar da Ergani Belediyesi'nde toplanmaya devam ettiğini belirten HDP heyeti, bugün Elazığ Gezin'de yapacağı incelemelerin ardından HDP Elazığ İl binasında saat 12.00'da basın toplantısı düzenleyecek.