29 Eylül 2024 Pazar

HDP heyeti Şenyaşar ailesinin nöbetine katıldı

HDP heyeti Şenyaşar ailesiyle birlikte Adalet Nöbeti'nin 568. gününü tuttu. Adaletin er ya da geç geleceğini kaydeden heyet, "Kimse bu mücadele arayışının önünü kesemez" dedi. 

Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesi sürüyor. Urfa'nın Suruç ilçesinde 2018 seçimlerinde oy vermeyi reddettikleri AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının lincinde eşi ve iki oğlu katledilen bir oğlu faillerin aklanması için tutsak edilen Emine Şenyaşar ve katliamdan ağır yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar 568 gündür adalet arıyor. 

Sağlık sorunundan kaynaklı Emine Şenyaşar nöbeti evinde sürdürürken, Ferit Şenyaşar Urfa Adliyesi önünde, "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda nöbete başladı. Ferit Şenyaşar, adliye binası önünde bulunan beton bloklara, "Şenyaşar ailesi için adalet herkes için adalet" yazılı pankart astı.

Aileye dayanışma ziyaretleri sürerken, bugün HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırkan, milletvekilleri Ömer Öcalan, Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin, Feleknas Uca'nın içinde olduğu heyet eylem alanına geldi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, "Bu ülkeye adalet gelecekse Emine anne gibi kararlı annelerin eliyle gelecek. Biz de adalet gelmesini istiyoruz. Taraflı bir yargı var hastanede yaşanan katliamın üstü örtülüyor. Şenyaşar ailesi ve binlerce ailenin yaşadığı zulme karşı demokratik bir ülkeyi halklara hediye edeceğiz. Onların yanında olacağız. Adalet sağlanana kadar yan yana mücadele edeceğiz. Adalet er ya da geç gelecek. Kimse bu mücadele arayışının önünü kesemez" dedi.

HDP'li heyet bir süre aile ile birlikte nöbet tuttuktan sonra alandan ayrıldı.

Aile sosyal medya hesabından ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Urfa Valisi Salih Ayhan'ı etiketleyerek, "Anne sağlık sorunlarından dolayı bugün nöbetini evde tutuyor. Nöbet yerinde ise üstüne oturduğu paspası ve dilinden düşürmediği adalet kelimesi duruyor. Yanında adaletin kapısı var. İçinde ise yargılamayı kişiye ve statüye göre yapan savcılar var" mesajı paylaştı.