27 Eylül 2024 Cuma

HDP heyeti halkın toplandığı cemevlerini ziyaret etti

Elazığ'a gelen HDP heyeti, halkın toplandığı cemevlerini ziyaret ederek, halkın ihtiyaçları temelinde yarından itibaren, yardımların yapılacağı söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Şevin Coşkun, Erdal Aydemir, HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan'dan oluşan heyet Elazığ'da. Heyet dün ilk olarak HDP Elazığ İl Örgütüne geldi, daha sonra halkın toplandığı Yıldız bağları El-Cemevi ile Fevzi Çakmak Ehlibeyt Cemevi'ni ziyaret etti. Heyet halka geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

HDP heyeti, ziyaret ettiği halka 27 belediyelerinin kendileriyle dayanışmaya hazır olduklarını, yarından itibaren kentteki ihtiyaçları karşılamak için çalışmalar başlatılacağını söyledi.

Yüzlerce kişinin kaldığı Ehlibeyt Cemevi'ndekiler battaniye, çadır ve yiyecek gibi sorunların olduğunu heyete ileterek, geldikleri için kendilerine teşekkür etti.

HDP milletvekilleri, bu zor günlerin dayanışmayla aşılacağı mesajını yineledi.

HDP heyeti, bugün yaşamını yitirenlerin ailelerini, hastanelerde bulunan yaralıları ziyaret ederek, enkaz bölgelerinde incelemelerde bulunacak.