27 Eylül 2024 Cuma

HDP heyeti Elazığ'da çadırlarda kalanları ziyaret etti

Elazığ'da çadırları ziyaret eden HDP heyeti ve gençlik örgütleri, halkın ihtiyaçlarını tespit edip, kendileriyle dayanışma içerisinde olmaya devam edeceklerini söyledi. Peri Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi ise Peri'den getirdiği gıda yardımını halka dağıttı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Dr. Necdet İpekyüz, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, HDP Batman İl Eşbaşkanları Ömer Kulpu ve Fatma Ablay, Peri (Akpazar) Belde Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Çelebi ve gençlik örgütleri, 6,8 büyüklüğünde depremin yaşandığı Elazığ'a ziyarette bulundu. Heyet, ilk olarak HDP Elazığ İl Örgütü'nü ardından gruplar halinde kentin birçok naktasında kurulan çadırları ziyaret etti.

HDP Batman heyeti, halka geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, Batman halkının her türlü yardımda yanlarında olduklarını iletti. Tek tek çadırları gezen heyet üyeleri, halkın ihtiyaçlarını tespit edip, bu konuda yardımların dağıtılması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Milletvekili Necdet İpekyüz, partisinin yapmak istedikleri yardımların engellendiğini, engellemelere rağmen yardımları ulaştırmaya çalışacaklarını belirterek, bu konuda halkın özelikle HDP Elazığ İl Örgütüne yardım başvurusunda bulunmasını istedi. İpekyüz, yaşanan acıların ortak olduğunu, bunun üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini aktardı.

'ENGELLEMELERE RAĞMEN HALKIN İÇİNDELER'
Çadırlarda kalanlar ise kendilerini ziyaret eden HDP'lilere teşekkür ederek, çadır, ısıtıcı ve gıda gibi yardımların eksik olduğunu, bu konuda ihtiyaçların bir an önce giderilmesi talebinde bulundu. Halk, HDP'nin yapmak istediği yardımların engellendiğinden haberdar odluklarını, tüm engellemelere rağmen halkın yanında olmalarından dolayı kendilerine teşekkür etti.

Öte yandan yerine kayyum atanan Pari (Akpazar) Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Çelebi ile meclis üyeleri de, beldede topladıkları yardımları halka dağıttı. Elazığ halkı da Peri halkına teşekkür etti.