27 Eylül 2024 Cuma

HDP Gençlik Meclisi 'Yaşam Zinciri' kampanyası başlattı

HDP Gençlik Meclisi "Yaşam Zinciri" kampanyası başlattıklarını duyurarak, yurtsever, devrimci gençlere dayanışma çağrısında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, partinin Diyarbakır'daki Kayapınar İlçe binasında basın toplantısı düzenledi. HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüleri Dersim Dağ ve Rohat Gövercin yaptıkları açıklamada, "Yaşam Zinciri" kampanyası başlattıklarını duyurdu.

GÖVERCİN: ÖLÜMLERİN TEMEL SORUMLUSU İKTİDARDIR
İlk olarak söz alan HDP Genel Meclisi Eş Sözcüsü Rohat Gövercin, depremde yaşanan yıkım ve ölümlerin sorumlusunun doğal afet değil, iktidar olduğunu vurguladı. Yurtsever ve devrimci gençliğe düşen sorumluluğa işaret eden Gövercin, seferberlik ruhuyla dayanışma çağrıları yaptıkları, depremin ilk günü koordinasyonlarını kurarak iletişim ağlarını oluşturdukları bilgisini verdi. İlk gün depremin merkez üssü olan Maraş'ın Pazarcık ilçesine gittiklerini söyleyen Gövercin, "Pazarcık'ta devletin kendisi dahil hiçbir kurumunun olmadığını gördük" dedi.

'İKTİDAR GİREMEDİĞİ BÖLGELERE OHAL İLAN EDEREK GİRMEYE ÇALIŞTI'
Bölgelerde kriz koordinasyon merkezlerinin kurulmasında aktif rol aldıklarını belirten Gövercin, temel ihtiyaçların geldiği depoların düzenlenmesi, çadırların kurulması ve arama-kurtarma çalışmalarına katıldıklarını aktardı. Köylere yardımları ulaştırdıklarını, insanların acılarına ortak olduklarını söyleyen Gövercin, "Gençlik etrafında oluşan toplumsallığın, dayanışmanın örgütlendiğini gören iktidar, günlerce giremediği, yardım götüremediği illere OHAL ilan ederek girmeye çalıştı. Malatya'da, Adıyaman'da, Hatay'da Gençlik Meclisi üyelerimiz günlerce takip edildi, kolluk tarafından darp edildi. Son olarak Pazarcık'taki koordinasyon merkezimize kayyım atandı" dedi. Televizyondaki yardım şovuna değinen Gövercin, "Sömürenlerin ve egemenlerin yalanlarına inanmadan kendimiz harekete geçmeli ve toplumsal öz örgütlenmeyi, öz inşayı kendimiz sağlamalıyız" çağrısında bulundu.

'YURTSEVER VE DEVRİMCİ GENÇLİĞİ DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ'
İktidarın oluşturduğu ölüm zincirine karşı "Yaşam Zinciri" kampanyası başlattıklarını vurgulayan Gövercin, "Kampanyamız yaşamın her alanını kapsayacaktır. Yemek yapma ve dağıtımı, çevre temizliğini sağlama, çocuklar için tiyatro ve sinema etkinlikleri düzenleme, çadırları ve aileleri gezme, komünleri oluşturma faaliyetleri bu kampanyanın temel amaçlarından biri olacaktır. Bu temelde yurtsever Kürt gençliğini ve devrimci gençliği deprem bölgeleri ile seferberlik ruhuyla dayanışmaya çağırıyoruz" dedi.

DAĞ: DAYANIŞMAYI BÜYÜTECEĞİZ
HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Dersim Dağ Kürtçe konuşmasında, AKP-MHP faşist iktidarının depremin üzerinden 12 gün geçmesine rağmen girmediği, yardım götürmediği bölgeler olduğunu söyledi. "12 gündür devlet ortada yoktu, depremin ilk gününden itibaren HDP Gençlik Merkezi alandaydı. Yardımlarını halka ulaştırdı" diyen Dağ, halka ulaştırdıkları yardımlara el konulmasına tepki gösterdi.

Yardımlara kayyum atanmasını kabul etmediklerini söyleyen Dağ, "Halkımızla sokaklarda ateş etrafında gecemizi gündüz edeceğiz ve ne olursa olsun bu dayanışmayı büyüteceğiz. İlk andan itibaren nasıl sokaktaysak, dayanışmayı büyüttüysek bugünden sonra da halkımızla dayanışmayı büyüteceğiz" diye vurguladı.

Üniversitelerin kapatılmasına da değinen Dağ, iktidarın gençleri oluşturduğu açık cezaevinde teslim almaya çalıştığını söyledi. Yeni bir yaşamı kurmak için başlattıkları kampanyayı dayanışmayla büyüteceklerini belirten Dağ, "Bütün gençlere çağrı yapıyoruz; gelin yeni bir yaşam zinciri kuralım.  Yeni, genç ve özgür bir yaşamı kuralım ve bütün dünyaya gösterelim" dedi.