26 Eylül 2024 Perşembe

HDP gazeteci Aziz Oruç'u Meclis gündemine taşıdı

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, gazeteci Aziz Oruç'un hastanede tedavi edilmesini ve tutuklanmasını Meclis gündemine taşıdı.


HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir, gazeteci Aziz Oruç'un gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü Dr. Yaşar Er Yılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde tedavi edilmemesini ve tutuklanmasına ilişkin Meclis'e soru önaergesi verdi.

Taşdemir, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

-Aziz Oruç'un evli ve 2 çocuk babası olduğu, çeşitli gazetecilik faaliyetlerinden dolayı hakkında açılan soruşturmalar dolayısıyla Ermenistan tarafından sınır dışı edilerek Doğubayazıt sınır kapısına bırakıldığı bilgisine rağmen Aziz Oruç'a yapılan kötü muamelenin ve tutuklanmasının gerekçesi nedir?
-Donma tehlikesi geçiren bir vatandaşa insani olarak yardım eden ve Savcılığa kadar refakat etmek isteyen Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Abdullah Ekelek ve belediyenin eski meclis üyesi Muhammet İkram Müftüoğlu'nun tutuklanmasının gerekçesi nedir?
-Aziz Oruç'un tedavi edilmek üzere götürüldüğü Doktor Yaşar Er Yılmaz Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlarca tedavi edilmemesinin gerekçesi nedir? Hipokrat yemini edip yaralı bir vatandaşı tedavi etmeyen doktorlar hakkında soruşturma açılmış mıdır?