27 Eylül 2024 Cuma

HDP, ESP, SKM ve SGDF'den Pötürge ve Doğanyol'a dayanışma ziyareti

HDP, ESP, SKM ve SGDF heyeti, Elazığ depreminde yıkımın ve can kayıplarının yaşandığı Malatya'nın Pötürge ve Doğanyol ilçelerini ziyaret etti.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 24 Ocak saat 20.55'te 6,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde yıkımın gerçekleştiği  yerlerden olan Malatya'nın Pötürge ve Doğanyol İlçelerinde halk yaralarını sarmaya çalışıyor.

4 kişinin hayatını kaybettiği Doğanyol İlçesi'ni ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Şevin Coşkun, Dilşat Canbaz, HDP ve ESP İl Örgütleri ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) MYK Üyesi Satiye Ok ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) MYK Üyesi Ferhat Harun Pehlivan, Değirmentepe köyünde kurulan taziyeyi ziyaret etti.

Sosyalistler ayrıca Pötürge İlçesi Bölükkaya köyüne ziyaret gerçekleştirdi. Köye yardım yapılmadığını ve barınma sorunu yaşadıklarını belirtti.

2 bin rakımda bulunan köyde hayvanlarında barınma sorunu olduğunu söyleyen köylüler, bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade ettiler.