29 Eylül 2024 Pazar

HDP Bahçelievler'de katledilen 7 TİP'liyi andı

1978 yılında Bahçelievler'de katledilen 7 devrimci genci anan HDP, katillerin devletin cezasızlık politikalarıyla korunduğu belirtildi. HDP, demokrasi ve özgürlük mücadelesine karşı işlevli katiller üreten bu politikalara karşı siyasal ve hukuksal mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti. 

7 TİP'liyi saygıyla anıyoruz, katillerini de katilleri aklayanları da unutmadık Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüleri Nuray Özdoğan-Serhat Eren, Bahçelievler katliamının 44. yılına ilişkin açıklama yaptı.

Ankara Bahçelievler'de 8 Ekim 1978 yılında katledilen Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan ve Salih Gevence isimli devrimci gençleri anan Eş Sözcüler, 
Türkiye'deki kontrgerilla örgütlenmesinde ve cinayetlerinde önemli rol oynayanların, AKP-MHP hükümetinin çıkardığı kişiye özel yasalarla serbest bırakıldığını belirtti.

"Maraş'tan Çorum'a tüm ülkeyi katliamlar coğrafyasına çeviren katiller, haklarındaki yargı kararlarına rağmen iktidarın müdahalesiyle hak ettikleri cezaları çekmeden siyasetin aktörü haline getirildi" denilen açıklamada, bir devlet politikası olarak ve sistematik şekilde sürdürülen cezasızlık politikaları ve katilleri koruyup kollama yaklaşımının sadece işlenen katliamları karanlıkta bırakmakla kalmadığı, daha sonra gerçekleştirilecek katliamları teşvik ettiği, topluma karşı suç işleyecek katilleri cesaretlendirdiği de eklendi.

Açıklamada, "HDP olarak, demokrasi ve özgürlük mücadelesine karşı işlevli katiller üreten bu politikalara karşı siyasal ve hukuksal mücadele yürütmeye devam edeceğiz. Türkiye halklarının eşitlik ve özgürlük mücadelesinde hayatlarını kaybeden 7 devrimciyi saygı ve minnetle anıyoruz" denildi.