27 Eylül 2024 Cuma

HDP Ankara İl Örgütü; Grup Yorum'un haklı talepleri karşılanmalı

Açlık grevini ölüm orucu eylemine dönüştüren Grup Yorum üyelerinin durumuna dikkat çekmek amacıyla basın toplantısı düzenleyen HDP Ankara İl Örgütü, Grup Yorum'un haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini söyledi.

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, açlık grevini ölüm orucu eylemine dönüştüren Grup Yorum üyelerinin durumuna dikkat çekmek amacıyla, partinin il binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya İHD, HDK Ankara Sözcüsü Fikret Çalağan, Devrimci Parti, ESP katıldı. Açıklamayı yapan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, "Grup Yorum'un baskılara karşı varlığını sürdürdüğü için AKP iktidarının hedefi olmuştur" dedi.

AKP döneminde yargının bağımsızlığından eser kalmadığını söyleyen Sinemillioğlu, "ÇHD'li avukatlar tiyatro benzeri bir yargılama ile onlarca yıl cezalar aldılar ve Pazartesi günü itibariyle açlık grevine başladılar. Grup Yorum üyeleri yaklaşık iki yıldır, henüz iddianameler bile ortada yokken 'gizli tanık' ifadeleri gerekçe gösterilerek, cezaevlerinde tutulmaktadırlar" diye konuştu.

'HAKLI TALEPLER KARŞILANMALI'
Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na çağrıda bulunan Sinemillioğlu, "Grup Yorum üyelerine yönelik hukuksuz ve keyfi uygulamalarının derhal kaldırılmasını ve tutsakların taleplerinin kabul edilmesi için acil olarak göreve davet ediyoruz" dedi.

Devrimci Parti Ankara İl Başkanı Gültekin Koçdemir de "Yapılmak istenen faizini kurumsallaşıyorlar, insanları sokağa çıkmamak durumuna getirip, muhalif olan herkesi cendere altına almaktadır. Muhalif avukatlar açlık grevine başladı. Birleşik mücadeleye devam edeceğiz. Sokaklarda olmaya devam edeceğiz" diye belirtti.

HDK Ankara Sözcüsü Fikret Çalağan, Grup Yorum üyelerinin taleplerinin karşılanması gerektiğinin altını çizerek, "Hakların haklı sesini gün yüzüne çıkaran Grup Yorum üyeleri, demokratik talepleri için ölüm orucunda olmak insan vicdanını sızlatıyor. Grup Yorum ile dayanışma içerisinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum" şeklinde konuştu.