26 Eylül 2024 Perşembe

HDK İstanbul İl Meclisi 10. Kongresini gerçekleştiriyor

HDK İstanbul İl Meclisi 10. Kongresi'ni gerçekleştiriyor. Açılış konuşmasını yapan HDK Eşsözcüsü Şenoğlu, sistemin tüm parametlerinin bir çöküş halinde olduğunu vurguladı. Şenoğlu, HDK'nin tüm mücadelenin toplumsal bir direnişin gücü ve halk kaynaşmasının iradesi olduğunu kaydetti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Meclisi, 10. Kongresini gerçekleştiriyor. Şişli Kenter Tiyatrosu'nda düzenlenen kongreye HDK Eşsözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu, İstanbul Eşsözcüsü Mevlüt Aykoç ve çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşunun ardından söz alan Mevlüt Aykoç, "Bir dönemi tamamlamış olduk yeni bir döneme başlayacağız" dedi. Eleştiri ve tartışmanın önemine dikkat çeken Aykoç, 10. kongreye giderken yürütülecek tartışmaların önemine dikkat çekti.

Açılış konuşmasını yapan HDK Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu da "İstanbul'da HDK kongresi demek, bunu yapmak, sürdürmek iradesi demek hayata gerçeğe, gelişmeye en güçlü müdahale iradesi demektir. HDK'nin hem tarihsel misyonu hem de güncel görevleri açısından İstanbul yaşamsal bir kent" diye konuştu. İstanbul il meclisinin çalışmalarına yönelik tartışmalarla daha geniş ufuklara daha gerçek çözümlere yol alınacağına dikkat çeken Şenoğlu, "HDK'nin tarihsel kökleri, misyonu, programı, stratejisi açısından bakarsak hem fikriyatı dünyamızın tümünü kucaklayan, iddiasını taşıyan bir çözüm stratejidir. HDK'ye böyle bakmak lazım" ifadelerini kullandı.

ŞENOĞLU: HDK TÜM MÜCADELENİN TOPLUMSAL BİR DİRENİŞ GÜCÜ
Dünyanın çok büyük bir kaostan geçtiğine işaret eden Şenoğlu, emperyalistlerin ahlaksızlığının karanlığı örgütlediğini dile getirdi. Bunun her türlü biçimini yaşadıklarını söyleyen Şenoğlu, şöyle devam etti: "Sistem bir yapısal kriz yaşıyor, çöküyor ve insanları da buna gömmeye çalışıyor. Sistemin tüm parametreleri çöküş halinde. Güncel gelişmelerden biliyoruz ki, insanlık dünyanın her yerinde çöküşe karşı kendi çözümlerini arıyor. Dünyanın 40 ülkesinde, her kıtada isyanlar var. HDK bu topraklarda insanlığın yine yaşam arayışının yolu. HDK tüm mücadelenin toplumsal bir direnişin gücü, halk kaynaşması iradesi, felsefesi. HDK ve yaşamsal ihtiyaç bu yüzden. İstanbul için bu krik bir görev. İstanbul HDK İl Meclisi çalışmalarında daha büyük desteğe ihtiyaç duyuyor. Kongremizin bunu örgütleyeceğine inanıyorum."

Şenoğlu, "Dünyanın, insanlığın sınıfsız-savaşsız, cins ayrımsız bir dünyaya ulaşma mücadelesi ne kadar yakın ne kadar uzak bu bize bağlı. Bu bakımdan biz ne kadar kendi amaçlarımıza sahip çıkarsak, isteklerimize o kadar yaklaşacağız. Güçlerimizi ne kadar birleştirirsek, halkın kendi iktidarını kurması o kadar kolay olacak. Evet kapalı dönemden geçiyoruz, bu onların gerçeği biz ona bağlı değiliz. Bunu içselleştirmek zorundayız. HDK'nin buna ihtiyacı var" dedi.