29 Eylül 2024 Pazar

HBDH Milisleri, zırhlı polis aracına eylem düzenledi

HBDH Welat Çiya Milisleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde seyir halindeki "akrep" tipi polis aracına silahlı eylem düzenlediklerini duyurdu.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi Milisleri, askeri eylemlerine devam ediyor. Bu kez HBDH Welat Çiya Milisleri, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 9 Ekim gecesi eylem gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Açıklamaya göre, Keçiburcu’ndan Hevsel’e doğru hareket eden "akrep" türü zırhlı araca ateş açıldı. Eylemin ardından keşif yapan “drone” aracının da milisler tarafından imha edildiği belirtildi. Eylem gerekçesiyle sokaktan geçen insanların gözaltına alındığını kaydeden HBDH, "Birimimiz ise başarılı bir şekilde eylem yerinden ayrılarak güvenli bölgelere ulaştı" dedi.

Eylemin sonucunun kesinleştirilemediğini ancak yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre bir polisin öldüğünü duyurdu. 

HBDH Milisleri, eylemi, Sur, Cizre ve Nusaybin özyönetim direnişleri sırasında katledilenler ile 10 Ekim'de Ankara’da katledilenler anısına gerçekleştirdiklerini belirtti.  Açıklamada, "Biz halkımızın bağrındayız. Onun örgütlü birleşik mücadelesinin neferleriyiz. Bulunduğumuz her yerde değerlerimizi koruyarak emekçi halklarımızın mücadelesini yükselteceğiz. Bütün işbirlikçilerden, faşist kuvvetlerden hesap soracağız" denildi.