27 Eylül 2024 Cuma

HBDH milisleri 8. kavga yılını İstanbul'dan selamladı

HBDH Bayram Ali Akdeniz Milisleri, İstanbul'da sokağa çıktı, 8. kavga yılını selamladı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Bayram Ali Akdeniz Milisleri, 8. mücadele yılını İstanbul'da gerçekleştirdikleri eylemle selamladı.

12 Mart 2016 tarihinde kuruluşunu ilan eden HBDH'nin milisleri İstanbul'da sokağa çıktı. Silahlı olarak güvenliklerini sağlayan HBDH milisleri pankart astı, duvar yazılamaları yaptı. 7 yıllık mücadelede AKP-MHP faşizmine karşı verilen birleşik mücadelenin önemine işaret eden milisler, halkı birleşik devrim saflarına katılmaya çağırdı.

Milisler yaptıkları açıklamada: "Türkiye işçi sınıfının ve ezilen Kürt halkının tek kurtuluş yolu birleşik devrimci savaştır. Egemenlerin kendi krizlerinin çözüm önerileri emekçilerin, yoksulların sorunlarını çözmeyecektir. Kurtuluşumuz sömürüye, sömürgeciliğe ve faşizme karşı örgütlenerek kavgayı yükseltmek ve özgürlüğü kazanmaktan geçmektedir. Faşist iktidar sömürü, işgal ve talandan başka bir şey değildir. Bu yüzden geride bıraktığımız 7 yıllık mücadelenin bütün deneyimleriyle AKP-MHP faşizmine karşı örgütlenelim" dedi.

HBDH Bayram Ali Akdeniz Milisleri, "Yaşasın HBDH, yaşasın birleşik devrim" sloganıyla eylemlerini sonlandırdı.