27 Eylül 2024 Cuma

Hayvan hakları aktivistleri: Taleplerimiz kabul edilsin

33 gündür Adalar'daki at sömürüsüne karşı İBB önünde nöbet tutan hayvan hakları aktivistleri, atların ne ulaşım ne de başka bir amaçla kullanılmamasını istedi. Talepler kabul edilmediği durumda yaşam nöbetinin süreceği belirtildi.

Adalar'da ruam hastalığı nedeniyle ölen atlar için İstanbul Vegan İnisiyati öncülüğünde, 19 Aralık'ta İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde başlatılan nöbet sürüyor. Hayvan hakları aktivistleri, faytonlara ilişkin gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamayı okuyan Işıl Su Gürgöze, eyleme ilk başladıkları günden beri faytonların sembolik ya da turistik olmaksızın çalıştırılmaması için direndiklerini ifade etti ve "Atların tekrardan kullanıma tahsis edilmeksizin kendileri için oluşturulacak rehabilitasyon alanlarında gönderilmesini istiyoruz" dedi.

'KAPSAMLI BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ'
16 Ocak'ta İBB Meclis'inde alınan kararla faytonların ulaşım aracı olarak tamamen kaldırılacağını belirten Gürgöze, şöyle konuştu: "Biz hayvan özgürlüğü aktivistleri olarak atlı fayton uygulamasının sadece ulaşım aracı olarak değil, hiçbir şekilde ve amaçla hayvanların çalıştırılmayacağına dair İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından net ve kapsamlı bir açıklama bekliyoruz. Ayrıca daha önce de yetkililere belirttiğimiz üzere sürecin şeffaflaştırılmasının ve sivil toplum kuruluşları tarafından resmi bir şekilde takip edilmesinin bir zorunluluk olduğunu, bunu takip etme hususunda resmi olarak ilgili mercilerle iletişim halinde kalarak süreci gözetleme talebimizi hatırlatıyoruz."

İBB, İstanbul Valiliği ile Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle tekrar görüşmek istediklerini söyleyen Gürgöze, "Taleplerimize karşılık verildiği takdirde İBB önünde 33 gündür devam eden yaşam nöbeti eylemi son bulacaktır. Aksi takdirde ise direnişimiz devam edecektir" dedi.