29 Eylül 2024 Pazar

Havuz medyasının 'nokta operasyon' yalanı kısa sürdü

AKP medyası tarafından "Mahmur Kampına nokta operasyon" başlığıyla ortaya atılan haberin yalan olduğu ortaya çıktı. HPG, operasyonla yakalandığı öne sürülen iki kişinin "Temmuz ayında kaçan ve Türk devletine teslim edilen kişiler" olduğunu duyurdu.

Yönetme krizi derinleşen AKP/MHP faşist rejimi, işgal saldırılarında zorlandıkça psikolojik savaş argümanlarına sarılıyor. AKP'nin havuz medyası tarafından daha önce de bir çok örneği yaşanan yalan haberler serisine bir yenisi daha eklendi.

AKP'ye yakın medya kuruluşları ve kişilerin sosyal medya hesaplarında, "MİT'ten Mahmur Kampı'na operasyon" başlığıyla haberler ve yorumlar yapıldı. Haberlerde "MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Mahmur Kampı'na yönelik bir operasyon yaptığı", PKK'li oldukları iddia edilen Hatip Güney ve Aya Ahmet Süleyman isimli iki kişinin operasyon sonucu Türkiye'ye getirildiği öne sürüldü.

Haber çok sayıda medya kuruluşunda yer aldı. Yalan haber, "Güvenlik Uzmanı" gibi saçma unvanlarla televizyonlarda AKP propagandası yapan Abdullah Ağar gibi faşistler tarafından da sosyal medyada yaygınlaştırıldı.

Abdullah Ağar twitter hesabında, iki Türkiye bayrağı arasında elleri kelepçeli biçimde fotoğrafları çekilmiş kişilere ilişkin şunları paylaştı: "MİT, Irak'ın derinliklerindeki saha operasyonlarına devam ediyor. YPG/PKK'nın en önemli insan kaynağı ve faaliyet alanı Mahmur kampından İran, Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren 2 teröristi yakalayıp getirmiş. Tekoşin Kamışlı kod Aya Ahmet Süleyman ve Şihan kod Hatip Güney."

İLK YALAN HABER DEĞİL!
Haberin, daha önce Şam'da, Heseke'de yada Güney Kürdistan kentlerinde yapıldığı öne sürülen sahte MİT operasyonlarından biri olduğu kısa sürede ortaya çıktı. "Maxmur Mülteci Kampına nokta operasyon" iddiasının gerçek yüzü HPG tarafından yapılan açıklama ile ortaya çıktı. Haberlerin kamuoyunu aldatmaya yönelik olduğunu belirten HPG Basın İrtibat Merkezi, söz konusu iki kişinin "Temmuz ayında ihanet edip kaçan, daha sonra bir biçimiyle Türk devletine teslim edilen kişiler" olduğunu duyurdu.

HPG açıklamasında "Türk devletinin özel savaş medyası masa başında yazılan sahte haberlerle Türkiye kamuoyunu aldatmaya, MİT'e prim kazandırmaya ve işgalci Türk ordusunun gerilladan aldığı darbeleri gündemden düşürmeye çalışmaktadır" yorumunda bulundu.

Açıklamada Hatip ve Aria adlı iki kişinin PKK'li olup MİT tarafından Maxmur'dan özel operasyonla alındığı iddiasının, tamamen asılsız olduğunun altı çizildi.