29 Eylül 2024 Pazar

Hatimoğulları Şahintepe'de halkla buluştu

Kentsel dönüşüm adı altında yapılmak istenen rantsal dönüşüme direnen Şahintepelileri ziyaret eden Hatimoğulları, Kanal İstanbul projesi gibi projelerle lüks kentler yaratılarak yoksul halkın bu bölgelerden sürülmek istendiğini kaydetti. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İstanbul'un "kentsel dönüşüm" kıskacındaki Başakşehir ilçesine bağlı Şahintepe mahallesi halkıyla bir araya geldi. Şahintepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nde gerçekleşen buluşmada, Hatimoğulları'na DEM Parti İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz ve Başakşehir ilçe yönetimi eşlik etti.

Hatimoğulları, Şahintepe'de evleri olan halkın Kanal İstanbul ve Yenişehir projeleri nedeniyle mağdur edildiklerini söyledi. Mahallede faaliyet yürüten Barınma Hakkı Meclisi'nin çalışmalarını takdir eden Hatimoğulları, Kanal İstanbul'un bölgedeki yoksul halkı yerinden etme amacı taşıdığını belirtti. Hatimoğulları, "Bu yasa Van depremi sonrası çıkarıldı ve 'depreme dayanıklı binalar yapacağız' dediler. Ancak bu kocaman bir yalan. Depremi bahane ederek vatandaşın konut hakkını sermayeye devretmek istiyorlar" dedi.

'YOKSULU BÖLGEDEN SÜRMEK İSTİYORLAR'
Şahintepe gibi birçok bölgede halkın yerinden edilerek, zenginlere lüks alanlar açılmak istediğini vurgulayan Hatimoğulları, projelerin sadece ekonomik çıkar değil aynı zamanda sosyal dokuyu bozma amacı da taşıdığını dile getirdi. Hatimoğulları, "Kanal İstanbul etrafında lüks kentler yaratarak, yoksul halkı bu bölgelerden sürmeyi hedefliyorlar" diye belirtti. Halkın çıkarlarına ihanet eden kişilerin teşhir edilmesi gerektiğini dile getiren Hatimoğulları, "Paraya tamah edenleri ya ikna edeceğiz ya da teşhir edeceğiz. İster muhtar olsun, ister belediye başkanı davamıza ihanet eden herkesi açığa çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

Buradaki buluşmanın ardından Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, mahalleye dayanışma ziyaretinde bulundu. Burada da konuşan Hatimoğulları, Kanal İstanbul projesinin Türkiye genelinde yarattığı sorunlara dikkat çekti. Mahalledeki direnişe değinen Hatimoğulları, konut projelerinin sosyal bağları zedelediğini belirtti.