27 Eylül 2024 Cuma

Hatimoğulları: Gönüllü inisiyatifleriyle çalışma yürütülüyor

Depremin ardından üzerinden geçen 4 güne rağmen halen enkaz altındakileri çıkarma çabalarının oldukça yetersiz olduğuna işaret eden HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, halkın örgütlediği dayanışmayı daha da büyütme çağrısında bulundu.

Depremin yaşandığı 6 Şubat günü Antakya'ya giden HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Erzin'den Samandağ'a kadar durum tespiti yaptı, arama kurtarma ekipleri ve desteğin bölgeye günler geçmesine rağmen ulaşmadığını aktırdı.

İskenderun, Antakya merkezi ve Samandağ'da büyük bir yıkım yaşandığına dikkat çeken Hatimoğulları, binlerce insanın enkaz altında, yakınlarının ise çaresiz kaldığını söyleyerek, enkaz altındakilerin çıkarılması için çalışma yapmayan AKP-MHP iktidarına tepki gösterdi.

Hatimoğulları, henüz Aralık ayının sonunda TMMOB'un hazırladığı raporda değindiği canlı fay hattı üzerinde yer alan Antakya'ya dair uyarılara yer vererek cevaplanması istemi ile Meclise verdiği soru önergesinde Antakya'da acilen alınması gereken önlemleri sıraladığını ancak göz göre göre gelen felaketle karşı karşıya kalındığını vurguladı.

Bölgede kurtarılanların hayatta kalma mücadelesini sürdürdüğünü, geçen zamana rağmen devletin merkezi bir koordinasyon oluşturulmadığı belirten Hatimoğulları, kurulan gönüllü inisiyatifleriyle koordinasyon çalışması başlattıklarını söyledi. Gelen tüm yardımları halkla buluşturmaya çalıştıklarını aktaran Hatimoğulları, halen enkaz altında yaşayanlar olduğunu doğru müdahale, kurtarma çalışmalarında kullanılacak gerekli malzemelerin sağlanması ve arama kurtarma çalışması ile bu kişilerin kurtarılmasının mümkün olduğunu kaydetti.

Tülay Hatimoğulları, dayanışmayı büyüterek depremin yaralarını sarma çağrısında bulundu.