29 Eylül 2024 Pazar

Hastaneye kaldırılan hasta tutsak tedavi edilmedi

Acil tahliye edilmesi istenen ağır hasta tutsak Rıdvan Yusufoğlu hastaneye kaldırıldı. Fakat Yusufoğlu sadece serum takılarak tedavi edilmeden hapishaneye geri götürüldü.

Ağrı Patnos L Tipi Hapishanesindeki ağır hasta tutsak Rıdvan Yusufoğlu'nun sağlık durumu kötüye gidiyor. Mide ve bağırsak hastalığı nedeniyle 5 Eylül günü Patnos Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yusufoğlu'na sadece serum takıldı. Tedavi edilmeden tekrar hapishaneye getirildi.

SEVK BAŞVURUSU KABUL EDİLMEDİ
Yusufoğlu, henüz 16 yaşındayken 1992 yılında "Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak" iddiasıyla tutuklanarak, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Yusufoğlu'na, 17 yıl önce ülseratif kolit (kalın bağırsakta kronik bir hastalık) tanısı konuldu. Varis, bel fıtığı, mide ile uyku apnesi rahatsızlıkları bulunan Yusufoğlu'na, tedavisi için gerekli olan intihap önleyici salofalk ilacı yalnızca büyükşehirlerde olduğu gerekçesiyle verilmiyor. Diyarbakır ya da Van'a sevk edilmesi talebi de kabul edilmeyen Yusufoğlu, tedavi edilmediği için sağlık durumu her geçen gün kötüye gidiyor.