27 Eylül 2024 Cuma

Hapishanede yaşamına son veren Bakır'ın ailesine başsağlığı ziyareti

DTK Eş Başkanı Leyla Güven, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve HDP Milletvekili Tülay Hatimoğlulları, baskılara karşı hapishanede yaşamına son veren Nurcan Bakır'ın ailesini ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

DTK Eş Başkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Burhaniye Hapishanesi'nde yaşamına son veren Nurcan Bakır'ın ailesini ziyaret etti.

Adana'nın Seyhan ilçesinedeki Havuzbahçe Mahallesi'nde ikamet eden Bakır ailesinin evine giden heyet, kalabalık bir kitle tarafından karşılandı. Kitle, "Şehit namirin" sloganını attı. Ziyaret sırasında duygulu anlar yaşandı.

'BASKI VE ZULME BOYUN EĞMEDİ'
Bakır ailesine başsağlığı dileklerini ileten Güven, Bakır şahsında özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenleri de andı.

28 yıl boyunca tutsak olan Bakır'ın baskı ve zulme boyun eğmediğini kaydeden Güven, şunları söledi: "Kürdistan direnişinin şehididir. Mücadele ve direniş bitmedi, devam ediyor. Nurcan niye bu yola çıkmıştı? Kürt halkının dili ve kimliği kabul edilsin diye bu yola çıkmıştı. Belki evlerimizde fazla haberimiz olmuyor ama zindanlarda da çok büyük baskılar ve zulümler oluyor. Bu zulümlere rağmen arkadaşlarımız onlara boyun eğmediler. Siyasi tutsaklar mücadelelerini orada da devam ettiriyorlar. Sayın Abdullah Öcalan'da 20 yıldır tecrit altında. Büyük bir tecrit olmasına rağmen yine de 'barış ve özgürlük' diyor. Diyor ki; 'Gelin bir haftada bu savaşı bitirelim'. Ama devlet savaştan geri adım atmıyor. Halepçe'den Ağrı'ya, Zilan'a ve Roboski'ye kadar katliamlar yaparak. Dediler ki belki Kürtler bu mücadelesinden vazgeçerler. Vallahi dönmeyiz. Tek bir anne olarak kalsak da yine de mücadeleden dönmeyeceğiz. Şehitler yolumuzu aydınlatıyor. Nurcan'ın mekanı cennettir. Bütün Kürt halkının başı sağ olsun."

'HALKIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'
DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de, verilen bedellere sahip çıkmak gerektiğini ifade etti. Aydeniz, "Mücadelemizi yükseltip, Kürdistan özgürleşene kadar devam ettirmemiz gerekiyor. Bizler bu halkın öncüleri olarak Kürdistan şehitlerine ve Nurcan'a söz veriyoruz. Mücadelesini büyütüp, yükselteceğiz. Kürt halkının mücadelesi ve duruşu bütün dünyaya yayılmış durumda. Bizler de bu halkın özgürlüğü için mücadeleyi büyüteceğiz" dedi.

HDP Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Bakır'ın eyleminin tüm kesimlere yapılan baskılara karşı bir isyan olduğunu vurguladı.