27 Eylül 2024 Cuma

'Hani benim devletim nerede'

Antep'in Nurdağı İlçesi Gedikli Mahallesinde halk devlete tepkili. Yakınlarını kaybeden bir kadın "Benim devletim nerede" diye sorarak isyanını dile getirdi. Bir başka depremzede, AFAD kurtarma ekipleri gelmediği için kız kardeşinin göçük altında yaşamını yitirdiğini anlattı, AFAD yardımlarının ulaşmadığını söyledi. Gedikli'deki depremzedelere Samsun ve Şırnak'tan giden HDP'liler yardımları ulaştırdı.

Antep'in Nurdağı İlçesinin Gedikli Mahallesinde çocuklarını ve torunlarını kaybeden bir kadın ağıt yakarak devlete tepki gösterdi. "Hani benim devletim nerede" diye sorarak, göçük altındaki yakınlarının çıkarılmamasına isyan etti.

Bir başka kişi de gelen yardımların merkezi noktalara ulaştırıldığını, çadırların yoksul halkın olduğu noktalara getirilmediğini söyledi. Kız kardeşinin üç gün göçük altında kaldığını, devletin yardıma gelmediğini belirtti, "Maktapla, balyozla, hiltiyle bacımın cesedini çıkarttık" biz dedi.

Yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "Kaymakamlığa gitti, bizi başka yere yönlendiriyor. Orada AFAD'ın kurtarma ekipleri var, iş makineleri var bir tanesini bize vermediler. Arkadaşların yardımıyla bir jeneratör bulduk bacımı göçük altından çıkarttık, defnettik. 36 saatten fazla göçük altında kaldı. İlk gün müdahale yapılsaydı belki de canlı olarak çıkartabilirdik. İki yeğenimi canlı olarak çıkardık. Gelen AFAD yardımlarını ilçede bekletiyorlar, buralara gelmiyor."

Devletin yardım etmediği Gedikli Mahallesine, Samsun ve Şırnak'tan yola çıkan HDP'liler yardım götürdü.