27 Eylül 2024 Cuma

Halkevleri'nin eylemine polis saldırısı: Sizden korkmuyoruz

Kendi binaları önünde Defne Sevgi Parkı'na dönük polis baskısına tepki gösteren Halkevleri üyeleri, işkenceyle gözaltına alındı. Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Çelik, "Günlerdir deprem bölgesinde olmayan devlet burada depremzedelerle dayanışma gösterenlere saldırıyor" ifadelerini kullandı.

Halkevleri, Antakya'da Defne Sevgi Parkı'nda çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün emeğiyle kurulan dayanışma merkezine dönük polis baskısına tepki göstermek için Beyoğlu'nda bulunan İstanbul şubesi önünde eylemdeydi.

Eylem öncesi Halkevleri binası yoğun bir polis ablukasına alınırken, Halkevi üyeleri binanın kapısından çıkar çıkmaz polis saldırısına uğradı. "Halkın dayanışması engellenemez" pankartını açamadan polisin saldırması üzerine Halkevleri Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Çelik, kendi binalarının önünde engellenmelerine tepki gösterdi ve "Günlerdir deprem bölgesinde olmayan devlet burada depremzedelerle dayanışma gösterenlere saldırıyor. Çadır yok diyen halka çadır bulmayanlar, halkın dayanışmasını engelliyor. Sizden korkmuyoruz. Engelleyemezsiniz" ifadelerini kullandı.

"Deprem değil bu bir katliam" sloganıyla polis saldırısına direnen 8 Halkevleri üyesi, işkenceyle gözaltına alındı. Eylemi görüntülemek için orada bulunan gazeteciler de darp ve hakaretlerle engellendi.