27 Eylül 2024 Cuma

Halkevleri'nden asgari ücret eylemi: Patronlara jest, işçilere sefalet

Halkevleri İstanbul'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde, asgari ücretin 2 bin 324 lira olarak belirlenmesini protesto etti.

Halkevleri, Eminönü'nde bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde, asgari ücretin 2 bin 324 lira olarak belirlenmesini protesto etti.

"İnsanca yaşamak istiyoruz" pankartının açıldığı eylemde "Kanala değil, emekçiye bütçe" ve "Patronlara kıyak halka sefalet" sloganları atıldı. Eylemde konuşan Halkevleri Genel Sekreteri Özge Ozan, "Bugün Halkevleri olarak Kanal İstanbul'a milyonlarca lira aktaran iktidarın emekçiler için reva gördüğü 304 liralık asgari ücret artışına tepki göstermek için buradayız" dedi.

Ozan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bir ay boyunca 'konuşuyor' gibi yaptıktan sonra 2020 asgari ücretini 2 bin 324 lira olarak belirledi. Kanal İstanbul projesine 110 milyar lira kaynak ayıran iktidar, son 1 yıldır hayat pahalılığı ve zamlarla ücreti pula dönmüş, açlıkla, yoksullukla boğuşan emekçiye, aylık 304 liralık günlük 10 liralık artışı reva gördü" diye belirtti.