27 Eylül 2024 Cuma

Halkevleri doğalgaz faturalarını Kızılay'a gönderdi: Kızılay AKP'den temizlenmelidir

Halkevleri, doğalgaz vergilerini ve Ensar Vakfı'na yardım eden Kızılay ve Başkentgaz'ı protesto etmek için, doğalgaz faturalarını Kızılay'a gönderdi. Halkevleri İstanbul'da da Kadıköy Şubesi önünde eylem yaparak, "Kızılay, AKP'den temizlenmelidir" dedi.

Halkevleri, doğalgaz vergilerini protesto etmek için "Doğalgaz faturalarını Kızılay ödesin" şiarıyla basın açıklaması yaptı ve faturaları Kızılay'a gönderdi.

Yenişehir PTT Şubesi'nden faturaları postalayan Halkevi üyeleri, basın açıklaması yapmak istedi. Ancak polis, valilik izni olmadığı iddiasıyla engelledi.

Kısa süreli arbede yaşandı, polis eyleme katılanları gözaltına almakla tehdit etti. Ayrıca, gazetecilerin görüntü alması da engellendi.

Polis engeline rağmen açıklama yapan Halkevleri Genel Merkezi Kadın Sekreteri Nebiye Merttürk, geçen hafta çıkan haberleri hatırlatarak, "Edindiğimiz bilgilere göre Kızılay'ın bizim bilmediğimiz bir görevi daha varmış! Kamu yararına bir kurum olan Kızılay, Başkentgaz Ensar Vakfı'na bağış yapabilsin ama aynı zamanda da vergi ödemesin diye, vergi kaçakçılığına aracı olmuş" dedi.

'ÇIKAR ŞEBEKESİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR'
"İçinde bulunduğumuz tablo, iktidarından sermayesine, aslında kamuya bir yararı olmayan kurumlarına kadar bir çıkar şebekesini gözler önüne sermiştir" diyen Merttürk, her durumda halkın mağdur olduğunu vurguladı.

Merttürk, "Üst üste zamlı faturaları ödeyen de, soğuk kış aylarında kombiyi yeterince yakamayan da, deprem, afet gibi durumlarda gösterdikleri duyarlılığı sömürülen de halktır" dedi, "çıkar şebekesini" teşhir etmeye devam edeceklerini vurguladı.

'KIZILAY AKP'DEN TEMİZLENMELİDİR'

İstanbul'da Kızılay Kadıköy Şubesi önünde düzenlenen eylemde, "Kızılay, AKP'den temizlenmelidir" yazılı pankart açan Halkevciler, "AKP elini Kızılay'dan çek" sloganı attı.

Halkevleri adına açıklama Eren Özmen tarafından okundu. Elazığ depremi, Van'daki çığ felaketi ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir uçağın pistten çıkması gibi olayları hatırlatan Özmen, sözlerinin devamında "Ülkemizin üzerinden kara bulutlar mı dolaşıyor yoksa AKP iktidarı mı? Bunca felaketin üst üste gelmesi Kızılay'da yaşananları gizleyemez" dedi.

"AKP'li gerici vakıf ve derneklere paravanlık yapan Kızılay'ın peşini bırakmıyoruz. Kızılay, AKP'nin çiftliği değildir" diyen Özmen, "Kızılay, tüm AKP'lilerden arındırılsın. Kızılay Başkanı Kerem Kınık derhal istifa etsin. Kızılay, gerici dernek ve vakıflara para aktarılan paravan şirket olarak kullanılmasın. Ensar Vakfı'na ve diğer gerici vakıflara aktarılan paralar geri alınsın" taleplerini sıraladı.

Açıklamadan sonra Elazığ depreminin ardından halktan 10 TL bağış isteyen Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a yanıt olarak Kadıköy Şubesi girişine "10 TL" astı ve "AKP'ye soruyoruz: 10 TL Kerem Kınık'ın olsun, deprem vergilerimiz nerede?" dedi.