27 Eylül 2024 Cuma

Halk yaralarını dayanışma ile sarıyor

Faşist şeflik rejimi, HDP ve HDK ile bileşenlerinin gönderdiği yardımları engellemek istese de  HDP/HDK'liler ve devrimciler halkın yaralarını sarmaya çalışıyor. 
 

HDP il ve ilçe örgütlerinin topladığı yardımlar, dün akşam saatlerinde Malatya'ya ulaştı. Yardımlar gün içinde halka dağıtılacak.

HDK Eşsözcüsü Esengül Demir ve beraberindeki heyet de dün akşam Hatay’a doğru yola çıktı.

HDP Kriz Koordinasyon Merkezi’nin Maraş, Antep, Adıyaman ve Urfa'ya gönderdiği 10’ar kişilik sağlık ekipleri yıkım sahalarında arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Deprem alanlarına gönderilen ekipler aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelerle dayanışma için iletişim kuruyor. 

Bütün illerde yardım kampanyası yürüten HDP Koordinasyon yetkilileri, özellikle su, ekmek gibi temel ihtiyaçlara ihtiyaç olduğunu kaydetti. 

Kriz Koordinasyon Merkezi yetkilileri, bugün itibariyle 30 TIR’a yakın yardımları deprem bölgelerine gönderilecek. 

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, çevre kentlerdeki depremzedelere yardım ulaştırma çalışmalarını hızlandırdı. Kentteki depremzedelere yemek, barınma, çocuk bezi ve kadın pedi gibi birçok yardımda bulunan platform, ağır hasar gören Adıyaman ve Maraş'ta depremzedelere de 5 TIR ihtiyaç malzemesi gönderdi. 

Diyarbakır'da 200 kişilik bir ekiple çalışan platform, Adıyaman başta olmak üzere diğer kentlerde görevlendirmek üzere 300 kişilik ekip gönderdi. Çevre kentlerle yapılan koordinasyonla destek çalışmalarına katılacak sayıyı arttırmayı hedefleyen platform, kentteki durumu dikkate alarak, çalışmaların ağırlığını Adıyaman ve Maraş'a verdi.

Platformun bileşenlerinden Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Diyarbakır Mimar ve Mühendisler Odası, Adıyaman'daki arama kurtarma ve hasar tespit çalışmalarına katılmak üzere 45 mühendis, Maraş'a da 15 mühendis görevlendirdi. Yeni gönüllülerin çalışmaya dahil olmasıyla bu sayının artması bekleniyor.