29 Eylül 2024 Pazar

Habip Eksik'e uygulanan devlet şiddeti Dersim'de protesto edildi

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik'e uygulanan devlet şiddetini Sanat Sokağı'nda protesto etti.

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, Hakkari'deki 9 Ekim uluslararası komploya ilişkin yapılan eylemde polis saldırısıyla ayağı kırılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Habip Eksik'e uygulanan devlet şiddetini Sanat Sokağı'nda protesto etti.

"Faşizme karşı yaşasın birleşik mücadele" yazılı pankartın açıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nazlı Çevik Öz, "Açık alanda göz göre göre halkın vekiline, parlemento üyesine işkence yapılmıştır. İşte bu iktidarın özgürlük, eşitlik, demokrasi, adalette tahammül karnesidir. Devletin güvenlik güçlerinin yetkileri kendisinde nasıl topladığını en küçük bir tereddüte mahal bırakmayacak kader nitelikte göstermiştir. Toplum bu tekme ile bacak kırmanın zor gücü ile kendi iradesini kırmaya yönelik olduğunu gayet iyi görmüştür. Bu saldırılar demokrasi, özgürlük ve adalet arayanlara hiçbir şekilde geri adım attıramayacaktır" dedi

Öz, "İktidar engellenmeyen düşüşüne devam etmektedir. Özgür ve eşit yaşam sürmek isteyenlerlerle, emek ve özgürlük güçleri ile birlikte yol yürümeye devam ediyoruz. Dersim emek ve demokrasi güçleri olarak her türlü baskının şiddetin karşısında olduğumuzu buradan haykırıyoruz" diye konuştu.