29 Eylül 2024 Pazar

Haberin Var Mı İnisiyatifi: Gazetecilik Hapiste

Haberin Var Mı İnisiyatifi 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü nedeniyle sosyal medyada "#GazetecilikHapiste" etiketiyle kampanya başlattı.

Gazetecilerin tutuklu meslektaşlarıyla dayanışmayı büyütmek için oluşturduğu Haberin Var Mı İnisiyatifi, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü nedeniyle sosyal medyada #GazetecilikHapiste etiketiyle kampanya başlattı.

"Türkiye'de 'özgür basın' ve 'basın özgürlüğü' son on yılda artan şekilde baskı ve tehdit altında" diyen inisiyatif şunları belirtti:
"Son on yılda 11 binden fazla gazetecinin işsiz kalmasını, bağımsız medya kurumlarına ilan ambargosu uygulanmasını ve milyonlarca lira para cezası kesilmesini bir kenara koysak dahi Türkiye, dünyada en fazla gazetecinin hapiste olduğu ülke.

"Bütün bunlar yetmez gibi, Korona salgını günlerinde yapılan infaz düzenlemesinden kadın cinayeti sanıkları, tecavüz zanlıları ve çocuk istismarcıları dahi yararlandı. Düşman hukukuna tabi tutulan tutuklu gazeteciler ise kapsam dışında bırakıldı.

"Hukuka, akla ve vicdana aykırı kumpas ve iftiraları reddediyoruz, gazetecilik suç değildir. Gazetecileri serbest bırakın. Yaşasın özgür ve bağımsız gazetecilik!"