29 Eylül 2024 Pazar

Haberin Var Mı İnisiyatifi: Gazetecilere kumpasa son

Haberin Var Mı İnisiyatifi, "MİT Kanunu'na muhalefet" ettikleri iddiasıyla tutuklanan gazeteciler için sosyal medyada "#GazetecilereKumpasaSon" etiketiyle kampanya başlattı.

Haberin Var Mı İnisiyatifi, Libya'da hayatını kaybeden MİT elemanlarının cenaze töreniyle ilgili haber yaptıkları, bu haberlere gazetelerinde ve haber sitelerinde yer vermeleri nedeniyle tutuklanan Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ferhat Çelik, Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser, Oda TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, muhabirleri Hülya Kılınç ve Yeni Çağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel için sosyal medyada "#GazetecilereKumpasaSon" etiketiyle kampanya başlattı. 

İnisiyatif tarafından yapılan açıklamada, AKP ve MHP'nin koronavirüs gerekçesiyle çıkardığı yeni infaz düzenlenmesinde söz konusu gazetecilerin kapsam dışı bırakılmasına tepki gösterildi.

Açıklamada, "Tıpkı cemaatin etkin olduğu günlerdeki gibi, kamuoyu detayları yine sızdırma yöntemiyle öğrendi. İddianame, önce iktidarın propaganda gazetelerinde yayınlandı. Henüz avukatların göremediği iddianameye göre, tutuklu altı gazeteciyle birlikte, cenaze fotoğrafının kaynağı olduğu belirtilen bir belediye görevlisi ile Almanya'da yaşayan ve sosyal medya paylaşımıyla konuyu aktaran gazeteci Erk Acerer, hem 'MİT Kanunu'na muhalefet' hem de devlete ait gizli bilgileri yayınlama' ile suçlanıyor" denildi.

Gazetecilerin haberleriyle iktidarı rahatsız ettikleri, karanlık ilişkileri deşifre ettikleri, halkın haber alma hakkını savundukları için hapiste olduğu vurgulayan İnisiyatif, gazetecilere özgürlük için #GazetecilereKumpasaSon kampanyası başlattıklarını duyurdu.