29 Eylül 2024 Pazar

Gülistan'sız bin gün

5 Ocak'ta Dersim'de kaybolan Gülistan Doku'dan bin gündür haber alınamıyor. Ailenin adalet çağrısına iktidar tarafından duyulmazdan geliniyor, Gülistan'ı soranlara yönelik baskı politikaları sürüyor. Öte yandan Gülistan'ın failleri ise korunuyor. Tüm bu örnekler devletin Gülistan'ı bulmak gibi bir derdi olmadığını bir kez daha gözler önüne seriyor. 

Üniversite öğrencisi Gülistan Doku bin gündür kayıp. Güvenlik adı altında asker ve polis yığınağı yapılan, neredeyse kameralarla donatılan küçücük Dersim'de Gülistan bin gündür bulunamadı. Çünkü bulunmak istenmedi. 

Tüm delillere ve itirazlara rağmen Gülistan ısrarla suda arandı. Yetkililer inatla Gülistan'ın kaybolduğunu kabullenmedi intihar ettiğini savundu. Çünkü Gülistan'ın son görüştüğü Zainal Abarakov'un polis olan üvey babası Engin Yücel polislere Gülistan'ın intihar ettiğini söyledi. 

Yücel, Gülistan'a ait gizli kalması gereken özel bilgileri sosyal medyada ifşa etti. Bunun üzerine görevden men edildi ancak yargılandığı davada tutuklanmadı. Evdeki deliller karartılmak için Abarakov'un ailesinin taşınmasını engellemek isteyen Gülistan'ın ablası Aygül Doku'ya evdeki elektrik süpürgesini kırdığı için dava açıldı.

5 Ocak'ta kaybolan Gülistan'ın bulunması için kapı kapı dolaşan eylem yapan ailenin talepleri kabul edilmezken eylemlerine polis saldırdı, aile darp edilerek gözaltına alındı.