26 Eylül 2024 Perşembe

Guatemala'da hükümetin 2021 bütçesine karşı eylemler devam ediyor

Guatemala'da hükümetin 2021 bütçesine karşı başlayan eylemler ikinci gününde devam ediyor. Eylemciler bir kez daha başkentin tarihi merkezindeki eski hükümet sarayının önündeki meydanı doldurdu.

Guatemala'da hükümetin 2021 bütçesine karşı başlayan eylemler ikinci gününde devam ediyor.

Eylemciler bir kez daha başkentin tarihi merkezindeki eski hükümet sarayının önündeki meydanı doldurdu. "Köle olarak yaşamaktansa asi olarak ölmeyi tercih ederim" ve "Giammattei dışarı" yazılı dövizler taşıyan eylemciler devlet başkanı Alejandro Giammattei'nin istifasını talep etti.

Ülkedeki tek devlet üniversitesi olan San Carlos Üniversitesi'nde Pazartesi günü grev gerçekleştirileceği belirtildi. Köylü Geliştirme Komitesi (Codeca) de ülke çapında ana yolları kapatacağını duyurdu.

2021 yılı bütçesinde hükümetle bağlantılı şirketlerin üstleneceği büyük altyapı projelerine öncelik verilirken pandemi ile derinleşen ekonomik sorunlar gözardı ediliyor, eğitim, sağlık ve yargı harcamalarına ayrılan pay düşürülüyor.

Bütçeye karşı Cumartesi günü gerçekleşen eylemlere binlerce kişi katılmış, bir grup eylemci kongre binasını tahrip etmiş ve bir bölümünü ateşe vermişti.