27 Eylül 2024 Cuma

Görür'den deprem bölgesindekilere: Evlerinizi terk edin

Meydana gelen ve çok fazla can kaybına neden olan depreme ilişkin uzmanların defalarca uyardığını ancak yetkililerin dikkate almadığını kaydeden Bilim Akademisyeni üyesi Görür, barajların kontrol edilmesi uyarısını yineledi. Öte yandan deprem bölgesinde olanlara da seslenen Görür, artçıların büyük olacağını kaydederek evleri terk etme ve toplanma alanına gitme çağrısı yaptı.

Bilim Akademisi üyesi jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Maraş'ta meydana gelen ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki birçok ilde hissedilen depremin ardından yerbilimcilerin bu depremin gelmekte olduğunu defalarca söylediğini ancak dikkate alınmadığını kaydetti.

Sosyal medya hesabından yetkilileri barajları kontrol etmesi için uyaran Görür, deprem bölgesinde olanların da artçı depremlerin büyük olacağı için evlerinden çıkması için çağrı yaptı.

Yine deprem bölgesindekileri araçları kullanarak trafiği kilitlememesi için uyaran Görür, "Sağlıklı iseniz evinizi terk edin varsa toplanma bölgelerine gidin. Evden çıkmadan elektriği, doğal gazı, suyu kapatın. Telefonlara sarılmayın, interneti tercih edin. İlgililere sesleniyorum. Bölgedeki barajları kontrol ediniz. Bu depremden sonra Adana ve Hatay'a dikkat edilmeli. Yerel yöneticiler uyanık olmalı" dedi.

Öte yandan Görür, 3 Şubat'ta meydana gelen Osmaniye'deki depremin arından Maraş bölgesine ilişkin endişelerini dile getirmiş ve "Yarbaşı-Düziçi/Osmaniye'de 4,2 deprem oldu. Deprem Doğu Anadolu Fay Zonunda. Bu zonun Çelikhan-Erkenek-Maraş kesiminden endişe ediyoruz. Bu kesimi NE ucundan 2020 Elazığ depremi yükledi. Bu deprem de küçük de olsa SW ucundan zorladı. Bu uçta son deprem 1998 Adana Depremi" demişti.