27 Eylül 2024 Cuma

Görür: Devamının geleceğini sanmıyorum

Prof. Görür, Maraş depreminin Antakya'ya stres transfer etmesi sonucu depremin gerçekleştiğini belirtti. Enerjinin boşaldığını söyleyen Görür, devamının geleceğini düşünmediğini ifade etti. Görür, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, Antakya'da deprem olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Onbinlerce insanın hayatını kaybettiği Maraş merkezli depremlerin ardından Antakya'da iki büyük deprem daha meydana geldi. Artçı sarsıntılar ise hala sürüyor.

Depremlerin ardından Halk TV'ye bağlanan Jeofizikçi Prof. Dr. Naci Görür, Adana yöresinde bir stress transferi olabileceğini söyledi. Görür, "Maraş depreminin bir anlamda Hatay'a stres transfer etmesi sonucu gelişmiş olan bir deprem. Ölü deniz fayı da büyük ölçüde kırıldı. Enerjisini boşalttı. Bir Adana Havzası kaldı. Kıbrıs'tan da endişe ediyoruz. Onlarla da konuştuk ve uyardık. Bunun devamının artık geleceğini sanmıyorum. Bu deprem çok da küçük sayılmaz" dedi.

GÖRÜR ANTAKYA VE ADANA İÇİN UYARMIŞTI
Maraş depreminin ardından açıklama yapan Görür, Çevredeki faylarda belirli bir stres transferi olabileceğini, bu depremlerden sonra Antakya ve Adana yöresinin daha hassas hale geldiğini söylemişti. Görür'ün bu açıklamasından 10 gün sonra Antakya'da yaşanan deprem büyük paniğe neden oldu.