27 Eylül 2024 Cuma

Gazze'de düzenlenen gösteride Holokost Forumu protesto edildi

Siyonist İsrail'in 13 yıldır ablukada tuttuğu Gazze Şeridi'nde gösteri düzenleyen Filistinliler, Dünya Holokost Forumu için Kudüs'e gelen liderlerden, İsrail'in işlediği suçlara tepki göstermesini istedi.

5. Dünya Holokost Forumu öncesinde abluka altındaki Gazze'de bir araya gelen Filistinliler, foruma katılacak ülke liderlerine çağrıda bulundu. Filistinliler, ülke liderlerinden siyonist İsrail'in suçlarına tepki göstermesini istedi.

Gazze'nin batısındaki Birleşmiş Milletler Ortadoğu Özel Koordinatörlük Ofisi (UNSCO) önünde bir araya gelen Filistinliler adına Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHK-C) Merkez Komitesi üyesi Mahmud Halef konuştu. Halef, İsrail'in topraklarını işgal ettiğini ve haklarını gasp ettiğini söyledi. Halef, bu tür etkinliklerle gelecek nesillerin gerçekler hakkında yanıltıldığını söyledi ve bunun Başbakan Binyamin Netanyahu'nun seçim kampanyasını destekleme girişimi olduğunu ifade etti.

Mahmud Halef, İsrail'in, yerleşim birimleri, kontrol noktaları, gözaltılar, öldürme ve aleni infazlarla Filistinlilere yönelik işlediği suçları görebilmeleri için ülke liderlerini Batı Şeria'ya davet etti. Halef, uluslararası toplumdan, Gazze'ye 13 yıldır uygulanan ablukanın kaldırılması ve Filistin halkının haklarına ilişkin alınan uluslararası kararların uygulanması için İsrail'e baskı yapmalarını istedi.

'TARİHİ GERÇEKLERİ DEĞİŞTİRİYORLAR'
İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Halid el-Bataş da Holokost Forumu'nun tarihi gerçekleri değiştirmeyi ve Kudüs'ün Yahudileştirilmesi sürecini pekiştirmeyi hedeflediğini aktardı. Bataş, forumu, başta Netanyahu olmak üzere savaş suçlularının "can simidi" olarak değerlendirdi.

5. Dünya Holokost Forumu'na katılmak üzere başta Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olmak üzere 40'a yakın ülkeden üst düzey yetkili İsrail'e gelmişti.