27 Eylül 2024 Cuma

Gazeteci Rabia Çetin korucuların saldırısına uğradı

Gazeteci Rabia Çetin, Adıyaman'da Umut Sitesi enkazının bulunduğu yerde korucuların saldırısına uğradı. Çetin'in korucular tarafından linç edilmesini halk engelledi.

Adıyaman'da üniversite arkadaşının ailesinin bulunduğu Yeni mahalledeki Umut Sitesi enkazına giden gazeteci Rabia Çetin, korucuların saldırısına uğradı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çetin, boynundaki fotoğraf makinesi ve basın kartını gören korucuların hakaret ve küfürlerle üzerine yürüdüğünü aktardı, "Yanımdaki arkadaşım avukat olduğunu söyleyince bir an durup geri devam ettiler" dedi.

15 korucunun saldırısına uğradığını, "Defolup gideceksin buradan" tehditlerine maruz kaldığını aktaran Çetin, şu paylaşımda bulundu: "Biri 'Fransızlara çalışıyorsan bu sokağa giremezsin' diyor. Öbürü 'Kürdistan'a çalışıyorsan seni burada linç ederiz, kimse alamaz elimizden' diye tehdit etti. Boynumda sadece IFJ kartı vardı. Çok öfkeliyim, çok kızgınım."

Çetin, enkazın başında beklerken yanına gelen halktan bir kişinin "5. gün geldiler buraya" dediğini, korucuların bu durumu örtbas etmek için kendisine saldırdığını belirtti.