29 Eylül 2024 Pazar

Gazeteci Kadri Bağdu mezarı başında anıldı

Adana'da DAİŞ'liler tarafından katledilen gazeteci Kadri Bağdu, mezarı başında anıldı. "Şehid namirin" sloganının atıldığı anmada, "Yoldaşlarımızın mücadelesi yolumuzu aydınlatıyor" denildi.

Adana Şakirpaşa'da 14 Ekim 2014'te bisikletle gazete dağıtımı yaptığı sırada DAİŞ'liler tarafından katledilen Azadiya Welat Gazetesi emekçisi Kadri Bağdu, Küçükoba Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı. Anmaya, Bağdu ailesi, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Barış Anneleri Meclisi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Akdeniz Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AYKAYDER), Akdeniz Adana Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AATUHAY-DER) yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı.

'MÜCADELELERİ YOLUMUZU AYDINLATIYOR'
Bağdu'nun mezarına karanfil, Xwebûn ve Yeni Yaşam gazeteleri bırakıldı. Bağdu'nun eşi Şemsa Bağdu, adalet taleplerini yenileyerek, katillerin yargılanmasını talep etti.

MKGP Sözcüsü Roza Metina ise, Bağdu'nun faillerinin bulunup cezalandırılmadığını hatırlatarak, "Bu özel savaş ve cezasızlık politikasının bir parçasıdır. Musa Anter dosyası zamanaşımına uğradı. Kadri yoldaşımızın da failleri bulunmuyor. 2014 yılında Kadri yoldaşımızı katleden zihniyet ve Güney Kürdistan'ın Süleymaniye kentinde Nagihan Akarsel'i katleden zihniyet aynıdır. Türkiye'de ve Kürdistan toplamda 79 gazeteci tutuklu. Özgür basına karşı saldırılar, gözaltılar ve tutuklamalar devam ediyor. Bizimde özgür basın olarak buna karşı mücadelemiz devam edecek. Yoldaşlarımızın mücadelesi yolumuzu aydınlatıyor" diye konuştu.

Anma, "Şehid namirin" sloganı ile son buldu.

İHD: FAİLLERİ BULUN
İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi üye ve yöneticileri de Bağdu'yu andı. "Katledilişinin 8'inci yılında Kadri Bağdu'yu anıyoruz. Failler bulunsun cezalandırılsın" pankartı açılan anmada söz alan İHD Şube Başkanı Yakup Ataş, Bağdu'yu katledenlerin bulunması için etkili bir soruşturma yürütülmediğini söyledi, faillerin bulunması çağrısı yaptı.