29 Eylül 2024 Pazar

Frankfurt'ta katledilen madenciler ve gerillalar için eylem

Almanya'nın Frankfurt kentinde 41 madencinin katledilmesi ve faşist Türk devletinin gerillaya karşı kullandığı kimyasal silah protesto edildi. Kürt'ü zehirleyen de madenciyi katleden de aynı zihniyet olduğu kaydedilen eylemde, ortak mücadele çağrısı yapıldı. 

Bartın'da gerçekleşen ve 41 işçinin hayatını kaybetmesine neden olan maden katliamına ilişkin Almanya'nın Frankfurt kentinde yapılan eylemde faşist sömürgeci devletin gerillaya karşı kimyasal silah kullanması da protesto edildi.

Frankfurt Demokratik Güç Birliğinin çağrısıyla gerçekleşen eylemde, AGİF Eş Başkanı Mesut Duman, "Türk burjuva devleti sömürgeci savaşta bir türlü yenemediği gerillaya karşı kimyasal silah kullanıyor, insanlık suçu isliyor. Amasra'da madenciyi katleden de, Kürt'ü zehirleyen de aynı alçaktır. O halde ona karşı mücadele edenler de ortaklaşmalı" dedi. Duman, "Eğer Rusya, Türk ve İran devletinin katil temsilcileri bir araya gelmesini biliyorsa biz de elbette bir araya gelip ortak mücadele etmesini biliriz" diye belirtti.

ATIK ile YDG'nin Amasra katliamı ve gerillaların kimyasal gaz sonucu katledilmesine ilişkin iki ayrı Almanca açıklamaları okundu. Bir-Kar, Almanca Amasra'ya ilişkin açıklamasını okudu ve Türkçe konuşma yaptı. MLPD (Marksist Leninist Parti Almanya) yaptığı kısa açıklamasında Amasra katliamını kınadı. Kürt Kadın Toplum Merkezi adına 17 gerillanın kimyasal gazla katledilmesine ilişkin Almanca açıklama okunduktan sonra "jin, Jiyan, azadi" sloganları atıldı.