27 Eylül 2024 Cuma

FKO: Depremden etkilenenlerin silaha değil yardıma ihtiyacı var

Almanya'dan Sınıf Mücadeleci Örgütler Federasyonu, depreme ilişkin açıklama yaptı. Devletin deprem öncesinde alması gereken önlemleri almadığı ve binlerce insanın ölümüne, yaralanmasına, enkaz altında kalmasına neden olduğu belirtilen açıklamada, "Devletin parası kendi işçi sınıfına ve tüm Kürt halkına karşı savaşa akıyor. NATO ve onunla birlikte Alman devleti, müttefik olarak Türkiye'nin savaşları için silah tedarik etmeye devam ediyor. Bu da yetmezmiş gibi, depremler için ayrılan fonlar da gizlenerek savaş politikasına aktarılıyor" denildi.

Türkiye, Kürdistan ve Suriye'de gece başlayan ve hala devam eden depreme ilişkin açıklama yapan Almanya'dan Sınıf Mücadeleci Örgütler Federasyonu, "Depremden etkilenenlerin yardıma ihtiyacı var, silah malzemesine değil" dedi.

20'den fazla artçı sarsıntı yaşandığı, sayısız evin çöktüğü bin 500'ün üzerinde insanın yaşamını yitirdiği belirtilen açıklamada, Türkiye ve Kürdistan'ın deprem bölgesi olduğu hatırlatıldı. Depremin etkisini azaltmak için alınması gereken önlemlerin hatırlatıldığı açıklamada, "Ancak faşist AKP hükümetinde buna dair hiçbir işaret yok. Devletin parası kendi işçi sınıfına ve tüm Kürt halkına karşı savaşa akıyor. NATO ve onunla birlikte Alman devleti, müttefik olarak Türkiye'nin savaşları için silah tedarik etmeye devam ediyor. Bu da yetmezmiş gibi, depremler için ayrılan fonlar da gizlenerek savaş politikasına aktarılıyor" denildi.

Kürt ve Alevi halkının yoğun olarak yaşadığı deprem bölgesine devletin gerekli yardımları götürmediğine de işaret edilen açıklamada, "Bu da bir kez daha meseleyi kendi elimize almamız gerektiği anlamına geliyor! Devlete güvenip beklememeli, işçi sınıfının tüm güç ve olanaklarını kendimiz seferber etmeliyiz! Biz de Almanya'daki tüm olanaklarımızı seferber edelim ve aktif olalım! Bağış toplanmasına destek olalım ve Türk devletini halkı kasıtlı olarak tehlikeye attığı ve her depremde binlerce kurbanı kabul ettiği için kınayalım. Faşist AKP hükümetine karşı Türkiye ve Kürdistan'daki sınıf kardeşlerimizin güvenli yaşamı için Türk devletiyle daha fazla destek ve işbirliği yapılmasını engelleyelim! Dayanışmamızın ihtiyacı olan insanlara ulaştığından emin olalım" çağrısında bulunuldu.