29 Eylül 2024 Pazar

Feyzioğlu Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atandı

TBB önceki dönem Başkanı Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atandı. Feyzioğlu, Baro başkanlığı yaptığı dönemde Erdoğan önünde el pençe divan duruşu ve iktidar yanlısı olma yönünde değişen tutumuyla eleştirilerin odağı olmuştu.

Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) önceki dönem Başkanı Metin Feyzioğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atandı. 8 yıl TBB Başkanlığı yapan Feyzioğlu, 2021 yılında yapılan seçimi kaybederek yerini Erinç Sağkan'a bıraktı.

Metin Feyzioğlu'nun iktidar karşıtı tutumu yıllar içerisinde AKP yandaşlığına dönüşmüştü. Feyzioğlu'nun 2014 yılında Danıştay'ın 146'ıncı kuruluş etkinliğinde yaptığı konuşmayı o dönem Başbakan olan Erdoğan, "Böyle bir edepsizlik olmaz ki" sözleriyle bölmüş, ardından töreni terk etmişti.

Bu tartışmanın ardından çark eden Feyzioğlu, AKP-MHP iktidarıyla arayı düzeltmek için Erdoğan karşısında el pençe divan durmayı tercih etti. "Tayyip Bey gerçek bir insan, plastik değil" diyen Feyzioğlu'nun dönüşümü, barolar ve kamuoyu tarafından büyük eleştirileri konusu oldu. "Ben devletimle kavga etmem, devleti yönetenlerle de köprüleri atacak şekilde bir diyaloğa girmemek gerektiğini düşünürüm" diyen Feyzioğlu, eleştirilere "Çok şükür değiştim" şeklinde yanıt verdi.