29 Eylül 2024 Pazar

Ferit Şenyaşar: Adalet Nöbeti zulüm altında sürüyor

Annesi Emine Şenyaşar ile birlikte 564 gündür Urfa Adliyesi önünde Adalet Nöbeti eylemini sürdüren Ferit Şenyaşar, annesinin haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini vurguladı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021'de başlattığı Adalet Nöbeti 564'üncü gününe girdi.

Sabah saatlerinde annesi ile birlikte Urfa Adliyesi önüne gelen Ferit Şenyaşar, Adalet Nöbetinin zulüm altında sürdüğünü söyledi. Annesinin dile getirdiği haklı taleplere karşın hukuki bir adım atılmamasına tepki gösteren Ferit Şenyaşar, "Adaletin bir an önce sağlanmasını istiyoruz. Annenin mücadelesi belgesellere konu oldu, kitaplaştırıldı. Annenin haklı olduğunu bütün dünya bilmesine rağmen dava üzerinde siyasi bir el var. Bu siyasi elin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz ki savcılar gereğini yerine getirsin" dedi.